Deo centra Beograda bez grejanja Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 11. 01. 2017. 17:00:40

Kvar na toplovodu u Ulici cara Dušana, zbog kojeg je centar Beograda bez grejanja, biće saniran tokom noći, a domaćinstva bi do osam časova ujutru trebalo ponovo da dobiju grejanje, izjavio ministar energetike Aleksandar Antić koji je sa gradonačelnikom Beograda obišao radove.

radijator28102014.jpg

Kvar na toplovodu u Ulici cara Dušana, zbog kojeg je centar Beograda ostao bez grejanja biće saniran tokom noći, a domaćinstva bi do osam časova ujutru trebalo ponovo da dobiju grejanje, izjavio je ministar energetike Aleksandar Antić.

On je večeras, nakon obilaska radova na sanaciji kvara zajedno sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim i predsednikom Skupštine grada Nikolom Nikodijevićem, rekao novinarima da je obezbeđeno dovoljno električne energije za taj deo grada i da nema govora o nestanku struje zbog povećane potrošnje nakon pucanja toplovodne cevi oko 16 sati.

„Mi smo dali zadatak direktoru toplana da domaćinstva u centru dobiju grejanje sutra do osam ujutru. Znam da je vrlo napeto, ali verujem da će se sa tim izboriti“ – rekao je Antić.

Prema njegovim rečima, ovo je jedna od situacija na koje ne može da se utiče i koje se dešavaju mimo naše kontrole.

„Ovo je splet nesretnih okolnosti. Pukla je cev ispod zemlje, a koja je stara svega šest godina. Dakle, nije reč o opremi staroj decenijama, ali to je deo našeg života i posla, a naše je da se borimo i rešimo probleme“ – rekao je Antić.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je rekao da je ovo najveći kvar u gradu od početka grejne sezone, koji se desio oko 16 sati, ali da su ekipe uveliko na terenu i da će raditi celu noć dok se kvar ne otkloni.

Mali je istakao da zbog kvara nije zaustavljen saobraćaj u tom delu grada, koji nesmetano funkcioniše.

Zbog neodložne popravke kvara na delu magistralnog toplovoda na grejnom području „Dunav“, bez grejanja je deo potrošača u centru grada, oivičen Ulicama Skender begova, Tadeuša Košćuška, Pariska, Karađorđeva, Kneza Miloša, Trg Nikole Pašića, Nušićeva i Cetinjska, saopšteno je u JKP „Beogradske elektrane“

Preciznije, bez grejanja su potrošači koji se nalaze u Admirala Geprata, Balkanskoj, Kraljice Natalije, Lominoj, Dobračinoj, Braće Jugovića, Dositejevoj, Brankovoj, Pop Lukinoj, Bulevaru despota Stefana, Skadarskoj, Makedonskoj, Cara Dušana, Tadeuša Košćuškog, Kneginje Ljubice, Strahinjića bana, Cara Lazara, Cara Uroša, Carice Milice, Cetinjskoj, Crnogorskoj, Čika Ljubinoj, Vase Čarapića, Knez Mihajlovoj, Čubrinoj, Ivan Begovoj, Dečanskoj, Delijskoj, Dobrinjskoj, Džordža Vašingtona, Đure Daničića, Đure Jakšića, Francuskoj, Gavrila Principa, Gospodar Jevremovoj, Gospodar Jovanovoj, Gračaničkoj, Kapetan Mišinoj, Karađorđevoj, Kneza Sime Markovića, Kolarčevoj, Kopitarevoj gradini, Kosančićevom, Obilićevom i Topličinom vencu, Kralja Milana, Kralja Petra, Kraljevića Marka, Ličkoj, Maršala Birjuzova, Mihajla Bogićevića, Nušićevoj, Pajsijevoj, Prizrenskoj, Rajićevoj, Rige od Fere, Siminoj, Sremskoj, Studenskom trgu, Šafarikovoj, Terazijama, Uzun Mirkovoj, Vuka Karadžića, Višnjićevoj, Zelenom vencu, Zmaja od Noćaja, Žorža Klemensoa i manjim okolnim ulicama.

Ekipe za hitne intervencije čine maksimalne napore da prekid u grejanju traje najkraće moguće, a očekuje se da će radovi biti završeni sutra, 12. januara, u prepodnevnim časovima.

2 Responses to “Deo centra Beograda bez grejanja”

  1. Ing Zoran Vukov kaže:

    Havarije na toplovodu nisu predvidljive, ali korisnici daljinskog grejanja ne bi morali da toliko oštećeni jer moraju da se dogrevaju najčešće sa grejalicama čime dodatno uvećavaju troškove grejanja. Toplana je ugradila kalorimetre u predajne stanice svakog objekta ali se naplata izbegava mesečnim očitavanjem isporučene količine kwh objektu i unošenjem u račun Infostana OČITANO STANJE KALORIMETRA , datum očitavanja kao i prodajna cena za kwh . Naplatom sa cenom 1432,71 [din/m2 god] podeljeno sa prodajnom cenom 7,57 [din/kwh] korisnik kopuje akontaciono sa 12 uplata godišnje 189,2615 kwh/m2 stana. Tako stan od 60 m2 će kupiti 189,2615 x 60 n2 =11.355,69 kwh godišnje . Koliko je kwh isporučeno u ovoj grejnoj sezoni : U Okt=9,9584 kwh/m2 stana; u Nov=15,5493 kwh/m2 stana u Dec=24,7675 kwh/m2 stana, u Januaru do 9.01.2017 još 7,8162 kwh/m2 stana , što je ukupno =58,0914 kwh/m2 stana. Stan od 60 m2 je u stvarnoj obavezi do 09.01.2017 sa: 58,0914 kwh/m2 x 60 m2 =3.485,484 kwh x 7,57 din/kwh=26.385,11 din -7% (popust )=24.538,16 din ako bi se ispravno vršila naplata. Ovako plaćanjem a da se ne prikazuje koliko kwh se akontaciono kupi godišnje i koliko je isporučeno kwh godišnje svi korisnici plate 2 grejne sezone godišnje jer je izbegnut prikaz OBRAČUNA:

  2. Ing Zoran Vukov kaže:

    U novinama Dans dat je članak “ Građani bez obaveze da plaćaju račune za grejanje“ ?. Ova tema je veoma interesantna i tamo sam izneo jedan komentar ali to nije dovoljno za sagledavanje ove problematike pa ako Vam ne smeta ovu temu bi trebalo objasniti detaljno kako bi svima bilo jasno šta je ispravno za korisnike i zašto se ovo želi sprovesti?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Oblačno

Trenutna temperatura 13°C

Oblačno

Subota
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana