„Dekada inkluzije Roma: nasleđe, stečeno iskustvo, najbolji primeri i šta dalje?“ u Beogradu Studio B

DruštvoDrustvo Pocetna 20. 06. 2019. 21:47:45

Regionalna dvodnevna konferencija održava se u Beogradu, a njen cilj je unapređenje položaja Roma u svim oblastima društva. Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ističe da su Romi narod duge tradicije koji čini značajan deo prestoničkog stanovništva.

U Beogradu živi oko 40.000 Roma, što je oko 28 odsto njihovog ukupnog broja u Srbiji. Ta statistika pokazuje da Romi čine veliki deo našeg društva. Oni u prestonici žive u sto neformalnih naselja, pa grad upravo zato raznim akcijama nastoji da im pomogne i poboljša njihove uslove života, ističe prvi čovek Beograda.

Jedan od prioriteta Vlade Srbije jeste poboljšanje uslova života  Roma i njihovo uključivanje u društvo, kaže ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević. On ističe da je ponosan što kao društvo možemo da budemo primer drugima kako se treba ophoditi prema nacionalnim manjinama.

Konferenciju organizuju Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije i ambasada Slovačke u Beogradu u svojstvu predsedavajućeg OEBS-a. Konferencija okuplja veliliki broj učesnika iz svih krajeva sveta koji će razmeniti iskustva i razgovarati o primerima dobre prakse u rešavanju problema i poboljšanju života Roma.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 12°C

Vedro

Subota
Pretežno sunčano

Max: 19°C
Min: 8°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana