Dečaci izloženiji težim oblicima zlostavljanja na internetu Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 07. 03. 2018. 15:35:19

Dečaci su izloženiji od devojčica najtežim oblicima seksualnog iskorišćavanja na internetu, pokazuje izveštaj Interpola i organizacije za borbu protiv seksualnog zlostavljanja dece ECPAT Internešnal.

internet72027082014.jpg

U izveštaju se, takođe, ukazuje da je u velikoj meri prisutan trend da se ne prijavljuje seksualno zlostavljanje.

Grupe za borbu protiv trgovine ljudima upozoravaju da širenje jeftivnog i brzog intereneta na globalnom nivou i sve veći broj osoba koje poseduju mobilni telefon podstiču porast seksualnog iskorišćavanja dece na internetu, koji uključuje uživo prenošenje zlostavljanja dece i njihovu prodaju radi seksualnih odnosa.

Iako su devojcice žrtve u dve trećine slučajeva, poslednje istraživanje pokazuje da onlajn fotografije i snimci s dečacima često sadrže teže oblike zlostavljanja, kao što su sadizam i drugi oblici seksualnog zlostavljanja, prenosi Rojters.

„To samo pokazuje koliko ne znamo i koliko je još potrebno istraživanja“, rekao je za Rojters Damijan Kin iz organizacije ECPAT Internešnal, čije je sedište u Bangkoku.

Prema njegovim rečima, rezultati studije ukazuju na neophodnost da zemlje preispitaju svoje napore da se obračunaju s kriminalom i obezbede da se pomoć pruži i devojčicama i dečacima.

U bazi podataka Interpola identifikovano je 12.000 žrtava seksualnog iskorišćavanja, od kako je ta baza formirana 2009. godine.

One Response to “Dečaci izloženiji težim oblicima zlostavljanja na internetu”

  1. Na velikom satu ćetrdestćetiri, ćetrdesetšest...loodnica,Radanović!!!! kaže:

    Kada smo mi bili decarci , nije bilo interneta, ali nas je putem tv spotova uznemiravala Sabrina Salerno sa videom za „Boys,boys,boys“
    https://www.youtube.com/watch?v=96g3H8_RACE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Sumaglica

Trenutna temperatura 1°C

Sumaglica

Utorak
Susnežica

Max: 1°C
Min: 0°C

Susnežica

Vremenska prognoza za 5 dana