“Dani Danila Bate Stojkovića“ u Vrnjačkoj Banji Studio B

KulturaKultura Pocetna 09. 08. 2017. 15:07:37

U čast velikana srpskog glumišta Danila Bate Stojkovića (1934-2002), od 10. do 12. avgusta u Vrnjačkoj Banji biće organizovani osmi “Dani Danila Bate Stojkovića”, najavio je direktor Turističke organizacije Vrnjačke Banje Ivan Trifunović.

bata-stojkovic-greb

Manifestaciju će otvoriti  u amfiteatru koji nosi naziv slavnog glumca njegova koleginica Svetlana Bojković.

U parku kod čuvene poslastičarnice „Švajcarija“ svoje uspomene na glumačkog  velikana podeliće Mira Banjac, Svetlana Bojković, Milan Caci Mihailović i drugi.

Program obuhvata i kabare „Čekaj brate“ i predstavu „Buzdovan“ kruševaškog pozorišta, „Ko to tamo peva”“ akademije Sinergija, dok će se vrnjačko amatersko pozorište predstaviti komadom „Kir Janja“.

Na Trgu kulture biće izvedena predstava „Kafana Balkan“ u režiji Irfana Mensura u kojoj igraju Marko Nikolić, Dragana Mićalović, Marijana Mićić, Miroljub Turajlija, Saša Joksimović i drugi.

„Bata se poslednji put poklonio publici upravo u Vrnjačkoj Banji, na promociji moje knjige ‘Karirani stolnjak’ koja govori o njegovim druženjima s vrnjačkim kafanama i ljudima koje je u njima sretao. Manifestacijom koju organizujemo želimo da mu se odužimo, da ga se sećamo i predstavljamo onakvog kakav je bio izvan platna i scene“, rekao je Nikola Džamić, predstavnik Udruženja gradjana „Danilo Bata Stojković“.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 14°C

Vedro

Utorak
Malo i umereno oblačno

Max: 23°C
Min: 12°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana