„Dan čistih planina“ na Rajcu Studio B

DruštvoDrustvo Pocetna 24. 09. 2017. 15:26:19

Planinarsko sportski klub ‘’Pobeda’’, u saradnji sa Opštinom Vračar, organizovao je petnaestu sportsko takmičarsku manifestaciju ‘’Dan čistih planina’’ na Rajcu. U Okviru manifestacije odrzaće se Trofej grada Beograda u planinarstvu, planinarskom višeboju i takmičenje u orijentiringu.

suma-park-priroda-izlet-stbvesna

Više od 300 ljubitelja planine, prirode i pešačenja provešće dan na Rajcu. Plan i program planinarsko sportskog društva „Pobeda“ isplaniran je do detalja, pa će tako uz šetnju  po Rajcu, dobiti  kese i rukavice kako bi pokupili smeće. Nakon čišćenja i pešačenja, prelazi se na takmičenje u orijentiringu, ono što je najmlađim ljubiteljima planine najzanimljivije.

Opština Vračar priključila se manifestaciji Dan čistih planina, a zaposleni u toj Opštini provešće dan zajedno sa planinarima na Rajcu.

Planinari će se takmičiti u više od 8 disciplina, od pešačenja, orijentiringa do planinskog biciklizma, a najbolji će dobiti Beogradski trofej u planinarstvu .

Planinarski sportski klub „Pobeda“ je najbrojniji planinarski klub u Srbiji sa preko 2000 članova i najvećim brojem akcija i izleta. Osnovne aktivnosti kluba su: izleti i planinarenje, a pre svega druženje sa ljudima raznih profesija i nacionalnosti, koje povezuje humanost i ljubav prema prirodi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Slab sneg

Trenutna temperatura 0°C

Slab sneg

Četvrtak
Sneg

Max: 0°C
Min: -2°C

Sneg

Vremenska prognoza za 5 dana