Đaci OŠ „Vlada Obradović Kameni“ učiće u boljim uslovima Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 14. 05. 2019. 13:19:05

Osnovna škola „Vlada Obradović Kameni“ na Ledinama dobiće potpuno novi izgled, a 393 učenika moći će da uče u boljim uslovima.

radojicic-skola-na-ledinama-tanjug-video

foto Tanjug/video

Još nije odlučeno da li će se raditi potpuno novi objekat ili će se ići u obnovu postojećeg, ali za koju godinu, opcija za koju se struka odluči,doproneće da đaci imaju bolje uslove za rad.

Trenutno je škola u veoma lošem stanju, zidovi u svim učionicama su ispucali, škola nema izolaciju, greje se na ugalj, a temperatura često bude i po deset stepeni.

Oko 70 odsto učenika u školi su Romi, a danas su ih posetili gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, ministar za rad Zoran Đorđević, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević, a učenici su za goste priredili priredbu.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kaže da pod utiskom u kako lošem stanju je škola, ali i kako su đaci na predstavi pokazali talentat.

„Moramo ovakvoj deci dati šansu da svoje kapacitete razviju. U ovoj školi školi 70 odsto su romska deca i moramo ih podržati da se maksimalno uključe u društvo“, rekao je Radojičić i dodao da će struka reći šta je najbolje rešenje da li da se ide u rekonstrukciju postojećeg objekta ili da se gradi novi.

Ministar za rad Zoran Đorđević kaže da je pre nekoliko nedelja bio u poseti toj školi, nekim drugim povodom, i kada je video u kakvom je stanju zgrada.

„Otišao sam kod gradonačelnika Beograda i on je odmah prihvatio inicijativu da pomognemo toj deci“, rekao je Đorđević i dodao da na pomoć ministarstva za rad uvek mogu da računaju.

Direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević kaže da je na Gradu da analizira stanje, da uradi projekat na osnovu koga će biti realizovan posao.

Ukoliko se bude išlo na izgradnju nove škole za to će biti potrebno nekoliko godina, jer početku realizacije posla mora da prethodi priprema planske dokumentacije.

Ukoliko se bude išlo na rekonstrukciju objekta onda je to jednostavniji posao koji može da se završi za nekoliko meseci.

Upitan da li u tom slučaju đaci u novim uslovima mogu da rade već od septembra on je rekao da to nije realno, da do tada radovi mogu da počnu.

„Možda uslovno možemo da kažemo da bi rekonstrukcija bila završena do kraja godine, ali sa sigurnošću nećemo moći da kažemo dok ne bude gotov projekat“, zaključio je on.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno oblačno

Subota
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana