Članak o Beogradu u poznatom magazinu „Wonderlust” Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 24. 04. 2018. 09:34:27

U vodećem britanskom magazinu „Wonderlust”, posvećenom putovanjima, objavljena je reportaža o Beogradu. Autorka teksta je Meri Novaković, dugogodišnja saradnica TOB-a i nacionalne Turističke organizacije Srbije na plasiranju čitavog niza afirmativnih članaka o Beogradu i Srbiji u renomiranim medijima u Velikoj Britaniji.

beograd-casopis-bi

„Iako se smatra novim evropskim gradom za zabavu, iza čuvenog beogradskog noćnog života stoji glavni grad sa istorijom koja je neprestano u kreativnom kretanju”, navodi se u uvodu članka.

Osim osnovnih informacija, u kojima se preporučuje dolazak u Beograd na proleće, leto ili ranu jesen, zatim gde odsesti, jesti i kako doći do našeg glavnog grada, autorka je prezentovala trodnevnu turu po Beogradu. Prvog dana je savetovala da se obiđe centar grada, drugog je akcenat stavljen na odnos između starog i novog Beograda, a trećeg da „istraživanje” može da se nastavi, te da se dunsvakom turom obiđu i brojne znamenitosti u Srbiji duž ove reke.

Deo teksta posvećen je i Savamali, u koju su zbog „Beograda na vodi” poslednjih godina uprte oči javnosti i posetilaca Beograda.

Članak je objavljen u štampanom izdanju magazina, dok će onlajn verzija biti dostupna čitaocima širom sveta od sledeće nedelje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 12°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 23°C
Min: 12°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana