Četvrti rođendan umetničkog kolektiva U10

KulturaKultura Pocetna 04. 05. 2016. 12:54:29

 Večeras će, otvaranjem izložbe “(Para) metri opažanja”,  u galeriji U10, na adresi stepenište Kosovke devojke br.3 umetnički kolektiv U10 proslaviti svoj četvrti rođendan.

stbkultura72011072014.jpg

Na izložbi će biti prikazani pojedinačni radovi sedmoro umetnika, osnivača i članova Kolektiva U10: Lidije Delić, Nine Ivanović, Save Kneževića, Isidore Krstić, Ive Kuzmanović, Nemanje Nikolića i Marije Šević.

Ovo će ujedno biti i prvi put posle četiri godine da se članovi Kolektiva U10 beogradskoj publici predstavljaju grupnom izložbom posle niza samostalnih i internacionalnih grupnih predstavljanja.

U međuvremenu, publika je mogla da pogleda izložbu pod naslovom “Panos-zatvorska umetnost Čikanosa”, kolektivnu izložbu „Contemporaneity and Crisis“ , “Bez naslova” Milana Antića, “AGIT-PROP-FLASH-MOB “Ive Kontić, izložbu Andree Dramićanin i Maje Đorđević “THIS IS WHAT IS NOT” “Atlas za urbanog putnika” Nataše Galečić i druge zanimljive i angažovane postavke.

Na dan zatvaranja izložbe , u subotu, 21. maja, u 19 časova, U10 će predstaviti svoj drugi bijenalni katalog, publikaciju koja uključuje sve umetnike i kustose koji su izlagali u umetničkom prostoru U10 u protekle dve godine.

Svrha U10 kataloga je da dokumentuje sve projekte na kojima je Kolektiv U10 do sada radio ali takođe i da upozna širu publiku sa visoko kvalitetnom mladom scenom savremene umetnosti u regionu i njenim predstavnicima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 2°C

Sumaglica

Ponedeljak
Oblačno

Max: 5°C
Min: 2°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana