Održana četvrta „Trka s bojama“, trčali i najmlađi Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 23. 09. 2018. 13:19:13

Četvrta po redu „Trka s bojama“ održana je danas ispred „Imo centra“ na Novom Beogradu, uz učešće 1.000 takmičara, a u organizaciji RUNNING kluba. Zbog trke u toj najvećoj beogradskoj opštini izmenjen je saobraćaj.

trka-sa-bojama-tanjug

foto Tanjug

U pitanju je atraktivna urbana trka tokom koje volonteri zasipaju učesnike na svakom pređenom kilometru organskim bojama koje se lako skidaju vodom i oni u cilj ulaze obojeni od glave do pete.

Tokom višesatnog programa prvo su na 200 metara trčali najmlađi, deca do šest godina, a posle njih mališani do 10 godina trčali su 500 metara, gde su na svakih 100 metara zasipani bojama.

Trka sa bojama color RUNNING inspirisana je festivalom boja HOLI kojim svake godine hiljade ljudi širom sveta obeležavaju sreću novih početaka.

Trka je amaterskog karaktera s ciljem da promoviše vrednosti drugarstva, motivacije i zabave.

Poseban režžim saobraćaja odvija se u periodu od 05.00 do 17.00 časova. Obustava saobraćaja u tom periodu je u ulici Evropska, od raskrsnice s Gandijevom do javnog parkinga iza Immo centra. Obustava saobraćaja u periodu od 11.00 do 14.00 časova je u ulicama Evropska, Japanska, Gandijeva (između Japanske i Evropske), Nehruova (između Japanske i Evropske) i Dušana Vukasovića (između Japanske i Evropske).

Kako je saopšteno, vozila sa linije 95 saobraćaće u oba smera ulicama Jurija Gagarina i Dr Ivana Ribara do terminusa Blok 45; vozila sa linije 89 saobraćaće u oba smera ulicama Jurija Gagarina, pravo ulicom Dr Ivana Ribara, Mileve Marić Ajnštajn do terminusa Blok 72; vozila sa linije 82 saobraćaće u oba smera od terminusa Blok 44 ulicama Nehruova, Jurija Gagarina, Dr Ivana Ribara, Vojvođanska i dalje redovnom trasom.

Vozila JGP-a će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta, dodaje se u saopštenju.

Trka je amaterskog karaktera s ciljem da promoviše vrednosti drugarstva, motivacije i zabave. To znači da je namenjena rekreativcima i svima koji bi da probaju nešto drugačije. Boje koje se koriste organskog su porekla, namenjene su ishrani i lako se skidaju jednostavnim pranjem vodom, dodaje se u saopštenju.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 19°C

Vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 31°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana