Čestitika Vučića novom kubanskom predsedniku Tanjug

SvetSvet Pocetna 19. 04. 2018. 17:16:26

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku novoizabranom predsedniku Republike Kube Migelu Dijas-Kanelu, u kojoj se, između ostalog kaže, da će Srbija nastaviti da jača tradicionalne odnose sa Kubom.

Predsednistvo-Srbije--greb

 

„Primite moje srdačne čestitke povodom Vašeg izbora za predsednika Republike Kube. Uveren sam da ćete ovu časnu i zahtevnu dužnost obavljati sa punom odgovornošću i posvećenošću u najboljem interesu Vaše zemlje i Vašeg naroda, nastavljajući slavnu slobodarsku tradiciju“, navedeno je u čestitki.

Vučić kaže i da će Srbija nastaviti da predano jača tradicionalne odnose sa Kubom, kao i prijateljske veze sa kubanskim narodom.

On je istakao podršku Kube teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, na koju Srbija uzvraća s velikom zahvalnošću.

„Gostoprimstvo i srdačnost kubanskog rukovodstva i naroda, koje sam doživeo prilikom moje zvanične posete prošlog decembra, kao i sveobuhvatni i sadržajni razgovori koje sam vodio, osnažili su me da još više radim na produbljivanju ne samo političkih, nego i ekonomskih veza i saradnje, u korist napretka naših dveju zemalja“, navodi se u čestitki.

Migel Dijas Kanel izabran je danas za novog predsednika Kube čime za ovu ostrvsku komunističku zemlju posle šest decenija vladavine braće Kastro počinje nova era, prenose agencije.

Njegov izbor potvrdila je kubanska Narodna skupština koja ima 604 poslanika i koji gotovo redovno potvrđuju nominacije jednoglasno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 6°C

Delimično oblačno

Petak
Pretežno sunčano

Max: 14°C
Min: 4°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana