„Čep za hendikep“ okuplja više od dva miliona građana Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 04. 12. 2017. 11:28:23

Udruženje „Čep za hendikep“ obeležilo je Svetski dan osoba sa invaliditetom, a predsednik tog udruženja, Zoran Martinov, istakao je da je u 2017. godini prikupljeno više od 63 tone plastičnih čepova čime je omogućena nabavka 21 ortopedskog pomagala.

opstina109122015.jpg

Udruženje je u prostorijama opštine Vračar uručilo povelje društveno odgovornim kompanijama, medijima i pojedincima koji su doprineli, kako je rekao Martinov, uspešnoj realizaciji projekta „Čep za hendikep“.

Prema njegovim rečima, ovoj akciji se za pet godina pridružilo 1.280 obrazovnih institucija, 620 kompanija i više od dva miliona pojedinaca.

„Težimo ka tome da što više ljudi bude uključeno u ovu akciju kako bi se obezbedilo što više pomagala za osobe za invaliditetom“, rekao je Martinov.

Milorad Ðurić, nastavnik muzičkog u OŠ „Laza Kostić“ na Novom Beogradu, i jedan od najaktivnijih pojedinaca u akciji „Čep za hendikep“, kaže da je za podizanje svesti o ovoj akciji najvažnije animirati decu, roditelje, bake i deke.

„Jedno dete iz naše škole skupilo je više od 150.000 hiljada čepova. I druga deca koja nisu iz naše škole skupljaju čepove, donose kod nas i mi to dajemo za kupovinu pomagala“, rekao je Ðurić.

Akcija „Čep za hendikep“ ima za cilj recikliranje čepova i od prikupljenog novca kupuju se ortopedska pomagala za osobe sa invaliditetom u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Slaba kiša

Trenutna temperatura 4°C

Slaba kiša

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 7°C
Min: 1°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana