Čas o Crnjanskom u Filološkoj gimnaziji Studio B

DruštvoDrustvo Pocetna 07. 12. 2018. 16:55:06

Filološka gimnazija u saradnji sa Zavodom za unapređivanje vaspitanja i obrazovanja organizovala je okrugli sto pod nazivom Čas o Crnjanskom. Na skupu je učestvovalo oko 30 izlagača, a o velikom piscu govorili su istaknuti profesori iz Srbije i Republike Srpske. 

crnjanski-skola-greb

 

Jedan od najvećih naših pisaca Miloš Crnjanski svojim delima ostavio je veliki i dubok trag u srpskoj književnosti. U godini u kojoj se obeležava 125 godina od rođenja Crnjanskog, njegove knjige nalaze se među čitanijima, a tako je bilo i u Filološkoj gimnaziji.

 

Cilj okruglog stola jeste da se književno delo Miloša Crnjanskog sagleda iz književno- naučnog i lingvističkog ugla. Stručnjaci iz oblasti književnosti istakli su njegov značaj i pokušali da sažmu sve ono što čini bogatu zaostavštinu koju je Crnjanski ostavio.

Dela Miloša Crnjanskog podstiču čitaoce da ulože određeni napor kako bi uspeli da proniknu u najsitnije detalje svake njegove rečenice. Po tome se poznaju veliki pisci kakav je Crnjanski, a knjige koje se nalaze u rukama dece školskog uzrasta daju nadu da će dela književnih velikana nastaviti da žive još dugo.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Pretežno oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 12°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana