Carina: Suvozač u koferu krio više od 30.000 evra Tanjug

HronikaHronika Pocetna 16. 04. 2018. 16:39:38

Carinici su, u saradnji sa policijom, na ulaznoj strani graničnog prelaza Batrovci, zaplenili više od 30.000 neprijavljenih evra koje je suvozač u džipu krio u svom koferu.

Batrovci-prelaz

 

Prekršaj je otkriven 13. aprila, kada je džip „grand čiroki“ nemačkih registarskih oznaka stigao na red za kontrolu, saopštila je Uprva carina.

Za volanom džipa koji se kretao iz pravca Nemačke ka Turskoj nalazio se sredovečni nemački državljanin turskog porekla, a na suvozačevom mestu saputnik turske nacionalnosti, po zanimanju građevinski radnik.

Na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave, putnici su odgovorili da nemaju ništa osim ličnog prtljaga, te da vozač sa sobom nosi 9.500 evra, a suvozač svega 2.200.

Međutim, tokom detaljnog pregleda carinici su otkrili da se u suvozačevom koferu nalaze dve koverte sa po 20.000 evra. Jedna koverta bila je umotana u čaršav, a druga je pronađena u unutrašnjem džepu suvozačeve jakne. Takođe, u džepu njegovih pantalona koje su se nalazile na zadnjem sedištu džipa pronađeno je još 2.200 evra, koje je prijavio.

Putniku je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, a ostatak od 32.200 evra privremeno je zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 6°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 13°C
Min: 3°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana