Brnabić:Vulin adekvatno, Skot skandalozno i neprimereno Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 16. 10. 2018. 13:24:52

Premijerka Ana Brnabić smatra da je ministar Aleksandar Vulin adekvatno reagovao na izjavu ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skota da je Kosovo „nezavisna država“ i dodala da je ta izjava skandalozna i neprimerena. 

brnabic-ana

„To je neprimereno, ne samo u diplomatiji, već predstavlja i nepoštovanje domaćina, budući da je data u zgradi Vlade Srbije“, rekla je Brnabić novinarima nakon obilaska fabrike „Filip Moris“ u Nišu.

Premijerka je navela da je ambasador SAD bio sa njom na sastancima i da zna „da ako neko nazove Kosovo državom ti sastanci se prekidaju i taj neko napušta vladu“.

„Da nakon toga dođe i to izjavi, to je krajnje neprimereno“, navela je premijerka.

Ona je ponovila da ne treba da se dovodi u pitanje reakcija ministra Vulina, već sama izjava Kajla Skota.

Ministar odbrane Aleksadar Vulin juče je, povodom izjave američkog ambasadora da je Kosovo „nezavisna država“, rekao da je Kajl Skot, „zaboravio da Srbija nije kolonija i da ne može da gazi njeno dostojanstvo“.

„Žao mi je što ambasador Skot svoju bahatost nije pokušao da pokaže na nekom događaju sa predsednikom Vučićem, jer bi tada naglavačke leteo iz Vlade. Ali bar je Srbija mogla da vidi ko se bori za Srbiju, a ko misli samo na svoja donja leđa“, rekao je Vulin.

Skot je ranije na potpisivanju memoranduma o saradnji za projekat izgradnje Moravskog koridora, izjavio da „kosovska vlada nije takozvana, već Vlada Kosova, koje je nezavisna i suverena zemlja“.

One Response to “Brnabić:Vulin adekvatno, Skot skandalozno i neprimereno”

  1. Dr Miggyy kaže:

    POLTRON DO POLTRONA?

    Izjavu ambasadora Skota je skotski rečeno omalovažio je svog domaćina izjavom i to u Vladi Srbije “Kosovo ‘nezavisna’ država“. Domaćini bi trebali da Kajla Skota proglase personom non grata, a ne iz straha to da urade, kriju se iza vođe izjavama Vulina, koju podržava premijerka i Dačić: „Zaboravio da Srbija nije kolonija i da ne može da gazi njeno dostojanstvo. “Žao mi je što ambasador Skot svoju bahatost nije pokušao da pokaže na nekom dogadjaju sa predsednikom Vučićem, jer bi tada naglavačke leteo iz Vlade”. Da li Vučić vidi koji i kakvi su mu najbliži i odani saradnici. Niko i ništa!? Ali bar je Srbija mogla da vidi ko se bori za Srbiju, a ko misli samo na svoja donja leđa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 11°C

Vedro

Sreda
Sunčano

Max: 19°C
Min: 9°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana