Brnabićeva ide u Njujork na Generalnu skupštinu UN

PolitikaPolitika Pocetna 19. 09. 2018. 15:10:48

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će učestvovati u zasedanju Generalne skupštine UN krajem ovog meseca u Njujorku.

ana-brnabic-0204-tanjug

Ana Brnabić je rekla novinarima da odlazi na zasedanje Generalne skupštine UN u gimnaziji „Patrijarh Pavle“, gde je prisustvovala javnom času IT odeljenja.

Odgovarajući na pitanje u vezi sa inicijativom Igora Jurića da se Krivični zakon promeni uvođenjem doživotne kazne za ubice žena i dece, premijerka je rekla da je njen kabinet u stalnom kontaktu sa Jurićem i da znaju za tu inicijativu.

„Ministarstvo pravde radi na tome sa ekspertskom grupom. Ja, nažalost, neću moći da budem na konferenciji u Subotici, zato što ću biti u Njujorku, na Generalnoj skupštini UN, verujem da će tamo biti neko iz vlade, ali Ministarstvo pravde na ovome radi“, rekla je Brnabić za koju je predsednik ranije rekao da će ona naverovatnije putovati u Njujork.

Upitana ima li novih informacija u vezi sa „Fijatom“, budući da ugovor sa tom kompanijom ističe za desetak dana, Brnabić je ponovila da „Fijat“ ostaje u Srbiji.

„‘Fijat’ ostaje u Srbiji i to smo čuli sada i od reprezentativnog sindikata u FAS-u“, rekla je Brnabić novinarima.

Kako je rekla, nastavljaju se razgovori, da se vidi kako da „Fijat“ ima još veću proizvodnju u Srbiji, jer je to i posao države, koja je manjinski partner u toj kompaniji.

„Najvažnije u ovom trenutku je da ‘Fijat’ ostaje u Srbiji“, ponovila je Brnabić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 19°C

Vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 31°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana