Brnabić: Srbija ostaje vojno neutralna Studio B, Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 12. 10. 2017. 17:42:44

Imamo odličnu saradnju sa NATO i pozdravljamo što razumeju našu vojnu neutralnost, kaže premijerka Ana Brnabić.

brnabic-tanj

Ona je na Beogradskom bezbednosnom forumu podsetila da je u Podgorici razgovarala s američkim potpredsednikom Majkom Pensom i da mu je prenela da Srbija razume da zemlje u regionu žele da uđu u NATO, a da jednako očekuje da te zemlje i NATO razumeju našu nameru da ostanemo vojno neutralni. To što su četiri zemlje regiona članice NATO, a dve žele da uđu u članstvo, ona ne vidi kao problem.

 

Brnabić i Gotemiler o zajedničkom interesu SRB i NATO

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa zamenicom generalnog sekretara NATO Rouz Gotemiler i tom prilikom one su se složile da Srbiju i NATO čvrsto povezuje zajednički interes za očuvanje mira i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.

Premijerka je izrazivši zadovoljstvo dinamikom razvoja političkog dijaloga Srbije i NATO istakla da Srbija ostaje vojno neutralna, ali da je spremna da razvija saradnju sa Alijansom u okviru programa Partnerstvo za mir, kao i da je posvećena realizaciji zajedničkih projekata.

Ona je dodala da je Srbija tokom učešća u programu Partnerstvo za mir ostvarila značajnu saradnju sa državama članicama NATO saveza i da primenjuje najbolja iskustva i standarde u modernizaciji i jačanju svojih oružanih snaga i odbrambenih kapaciteta.

Naglašavajući da Vlada Srbije vodi odgovornu politiku, Brnabić je potvrdila da je naše trajno opredeljenje da, vodeći računa o državnim i nacionalnim interesima, sarađujemo sa svim međunarodnim faktorima.

Ona je ocenila da nivo i sadržaj dosadašnje saradnje predstavljaju dobru osnovu za dalji zajednički rad, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 29°C

Pretežno vedro

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 31°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana