Brnabić i Skot o ekonomskim dostignućima Srbije u 2017. Tanjug

EkonomijaEkonomija Pocetna 11. 01. 2018. 15:35:40

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajlom Skotom, o ekonomskim dostignućima Srbije u 2017. godini.

vladasr72029092014.jpg

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, ambasador Skot je premijerki Brnabić preneo lične čestitke predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa povodom novogodišnjih i božićnih praznika.

Brnabić i Skot su se saglasili da su uspešno sprovedene ekonomske reforme i smanjenje javnog duga privukli pažnju međunarodne javnosti i naglasili značaj nastavka ekonomskih reformi u 2018. godini za razvoj srpske privrede i otvaranje novih radnih mesta.

Ambasador Skot istakao je važnu ulogu koju američki programi pomoći i Američka privredna komora pružaju Srbiji, naročito u oblastima unapređenja poslovne i regulatorne klime.

Takođe, naglasio je da dosadašnje investicije SAD iznose oko četiri milijarde dolara, kao i da u Srbiji posluje oko 100 američkih kompanija koje zapošljavaju više od 17.000 radnika.

Sagovornici su se saglasili da bi 2018. godina mogla da bude ključna za napredak Srbije ka EU i unapređenju međunarodnih i regionalnih trgovinskih odnosa.

Govoreći o odnosima u regionu, premijerka i ambasador su naglasili važnost unapređenja regionalne saradnje i očuvanja mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Predsednica vlade zahvalila je ambasadoru na kontinuiranoj podršci SAD u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji i izrazila nadu da će se dobri bilateralni odnosi i dalje razvijati, ističe se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Vedro

Trenutna temperatura 8°C

Vedro

Petak
Oblačno

Max: 10°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana