Brnabić sa predstavnicima Rio Tinto o Jadar projektu Tanjug

EkonomijaEkonomija Pocetna 14. 04. 2018. 17:57:26

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Londonu, tokom radne posete Velikoj Britaniji, sa predstavnicima globalne rudarsko-metalske grupacije „Rio Tinto“ o mogućnostima investiranja u Srbiju i različitim aspektima razvoja Jadar projekta.

London, 14. aprila 2018. - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabic (L) razgovarala je danas u Londonu, tokom radne posete Velikoj Britaniji, sa predstavnicima globalne rudarsko-metalske grupacije „Rio Tinto“ o mogucnostima investiranja u Srbiju i razlicitim aspektima razvoja Jadar projekta. FOTO TANJUG/ KABINET PREDSEDNICE VLADE SRBIJE/ bg

FOTO TANJUG/ KABINET PREDSEDNICE VLADE SRBIJE/ bg

Na sastanku je dogovoren zajednički rad na razvoju projekta u okviru zajedničke Radne grupe za Jadar, osnovane nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji u julu 2017. godine, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima. Premijerka Brnabić izrazila je nameru vlade da omogući da se i eksploatacija rude jadarita i proizvodnja litijum-karbonata obavljaju u Srbiji, kako bi se omogućio dalji razvoj industrijske proizvodnje u novim tehnologijama.

Brnabić je razgovarala sa izvršnim direktorom „Rio Tintove“ proizvodne grupe za energiju i minerale Boldom Batarom, i direktorom Rio Tinto Ventures Endruom Litamom, koji su nadležni za razvoj projekta litijum-borata Jadar kod Loznice u Zapadnoj Srbiji,

Predstavnici Kompanije „Rio Tinto“ istakli su da Srbiju vide kao atraktivnu investicionu destinaciju i izrazili zahvalnost na dosadašnjoj podršci Vlade Republike Srbije i lokalne zajednice.

„Rio Tinto“ posluje u Srbiji od 2001. godine pod lokalno registrovanom podružnicom Rio Sava Exploration d.o.o., koja radi na razvoju Jadar projekta. Kompanija je nedavno osnovala i odvojeno pravno lice za sprovođenje geoloških istraživanja u Srbiji i regionu Rio Tinto Explorations Dunav doo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 17°C

Vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 28°C
Min: 14°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana