Brnabić s predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 22. 09. 2018. 14:58:06

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić održala je radni sastanak sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja, na kojem se upoznala sa dosadašnjim aktivnostima Radne grupe za izradu medijske strategije i radom vladine Koordinacione grupe za saradnju sa medijima i Tima za dijalog.

ana-brnabic-0204-tanjug

 

Predsednik Radne grupe za izradu medijske strategije, Dejan Stojanović predstavio je najvažnije aktivnosti ovog tela do sada.

Predstavnici medijskih i novinarskih udruženja složili su se da je dosadašnji proces bio inkluzivan i u skladu sa planiranom dinamikom, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

U razgovoru o radu Koordinacione grupe i Tima za dijalog, istaknuto je da je pokrenut veliki broj važnih pitanja i tema.

Kako se napominje, iako postoje teme oko kojih ima neslaganja, zaključeno je da je jako važno što je dijalog započet i da će se razgovori nastaviti.

Formiranje Radne grupe za izradu medijske strategije i Koordinacionog tela za saradnju sa medijima, dogovoreni su na ranijim sastancima sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja, koje je inicirala premijerka Brnabić.

Današnjem sastanku prisustvovali su ministar kulture i informisanja, Vladan Vukosavljević i savetnica predsednice Vlade za medije i kopredsedavajuća Koordinacione grupe za saradnju sa medijima, Jelena Kovačević.

Pored predstavnika medijskih i novinarskih udruženja, sastanku su prisustvovali šef Misije OEBS-a u Srbiji ambasador Andrea Oricio, predstavnici Delegacije EU u Srbiji, Ambasade Kraljevine Norveške i Fondacije Konrad Adenauer, dodaje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Sumaglica

Trenutna temperatura 1°C

Sumaglica

Utorak
Susnežica

Max: 1°C
Min: 0°C

Susnežica

Vremenska prognoza za 5 dana