Brnabić primila paraolimpijce: Šampionima još veća podrška Tanjug

SportSport Pocetna 09. 10. 2017. 15:15:44

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem, upriličila je prijem za srpske paraolimpijce koji su osvojili šest medalja na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

paraolimpijci

foto Tanjug

Brnabić i Udovičić zahvalili su srpskim paraolimpijcima na istorijskom rezultatu i poručili da su na pravi način predstavljali zemlju.

„Svaka vam čast, hvala vam puno. Vi ste pravi šampioni, kao zemlja pravimo velike uspehe. Srbija će vam dati još veću podršku“, poručila je Brnabić paraolimpijcima na prijemu u Vladi Srbije.

Ministar Udovičić podsetio je da je su srpski paraolimpijcima posle rekordnih finala, sada došli i do rekordnih medalja.

„Uvek nešto movo pravite. Ovo je za divljenje i dubok naklon“, kazao je Udovičić i potom uz osmeh upitao zlatnu stonoteniserku Borislavu Perić-Ranković zašto je pustila poslednji poen protivnici u finalu.

Perić-Ranković je odgovorila da je kod rezultata 10:0 u setu „fer i sportski da se da poen i da nekad druga strana nije loša koliko je drugi dobar“.

Ona je dodala da se svi iz ekipe trude da ispisuju nove stranice u stonoteniserskom leksikonu srpskih paraolimpijaca zarad onih koji dolaze posle njih kako bi imali lakši put.

U ime reprezentacije Perić-Ranković je premijerki Brnabić i ministru Udovičiću uručila majicu sa slikom paraolimpijaca i njihovim potpisima.

Na EP u Sloveniji srpski paraolimpijci ostvojili su šest medalja, među kojima su zlatne u ženskoj ekipnoj konkurenciji (Borislava Perić-Ranković, Nada Matić, Biljana Ubović) u stonom tenisu i Perić-Ranković u klasi T5, kao i bronze Mitar Palikuća, Miroslav Horna i Milan Zelen u klasi T5, Goran Perlić i Boris Stoiljković u klasi T2, kao i pojedinačne Nada Matić u klasi T4 i Mitar Palikuća u klasi T5.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 24°C

Delimično oblačno

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 30°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana