Brnabić: Poseta Putina u januaru je velika čast za Srbiju Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 16. 10. 2018. 16:06:50

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je u današnjem razgovoru sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom da je za Srbiju velika čast to što će predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, na poziv srpskog predsednika, posetiti Srbiju u januaru naredne godine.

brnabic-cepurin

 

Brnabić je dodala da će to biti i izuzetna prilika da se saradnja naših zemalja učvrsti i potvrdi tradicionalno prijateljstvo dva naroda, naglasivši da se očekuje i potpisivanje više sporazuma koji će bliže urediti određene oblasti saradnje dve države, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Ambasador Čepurin je izrazio zadovoljstvo zbog kontinuiteta dijaloga, saradnje i razmena poseta na najvišem nivou, podsetivši i na skorašnju veoma uspešnu posetu predsednika Vučića Rusiji, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je razgovarano o saradnji u oblasti ekonomije, energetske stabilnosti i kulture kao i srpsko-ruskom Međuvladinom komitetu za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, koji će zasedati u Beogradu u novembru ove godine.

Premijerka Brnabić iskoristila je priliku da se zahvali na čvrstoj i doslednoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i našem konstruktivnom pristupu u pronalaženju kompromisnog i trajnog rešenje za pitanje Kosova i Metohije.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, ambasador je istakao značaj Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, koji se pod pokroviteljstvom predsednika Ruske Federacije održava u junu naredne godine i pozvao premijerku da učestvuje na ovom važnom svetskom ekonomskom događaju, dodaje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 11°C

Vedro

Sreda
Sunčano

Max: 19°C
Min: 9°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana