Brnabić: Inovacije da budu motor razvoja ekonomije Studio B

EkonomijaEkonomija Pocetna 13. 11. 2017. 12:59:17

Premijerka Srbije Ana Brnabić otvorila je šesti Beogradski forum, najveći forum investicija, inovacija i preduzetništva na Balkanu. Prethodna Vlada ostavila nam je odličnu platformu za dalji napredak, podsetila je premijerka i poručila da je privlačenje investitora bio i ostao prioritet broj jedan, a da će aktuelna Vlada pokušati da napravi novi veliki korak postavljajući uvođenje inovativnih tehnologija na prvo mesto.

brnabic-ventur-forum-tanjug

Prethodna vlada, postavila je temelj – osigurala stabilnost, privukla investitore i lansirala Srbiju u sam vrh destinacija najpoželjnih za sigurno ulaganje, rekla je premijerka i podsetila da pred aktuelnom vladom nije ništa manje važan zadatak – da nastavi i unapredi započeti posao.

„Borimo se u rgeionu za investicije poslovnom klimom, subvencijama i povoljnim poslovnim okruženjem. Da bi imali održivi i dinamičan rast moram oda se okrenemo ekonomiji zasnovanoj na inovacijama i to ova vlada mora da uradi. Nisam sigurna da ćemo moći u ovom mandatu da završimo, ali bar da napravimo iskorak“, naglasila je Brnabić.

Nauka, teorija i praksa, najbolje rezultate daju – zajedno. Mi sve to, pojedinačno imamo, samo treba da budemo pametni, kaže premijerka, da ih sjedinimo u dualno obrazovanje, koje će generacijama koje se trenutno školuju osigurati posao i perspektivu.

Privredna komora Srbije je karika koja spaja, pomaže i savetuje zainteresovane za ulaganja u našoj zemlji, kaže predsedniik komore Marko Čadež. Uspešno realizovani projekti su, smatra, naša  najbolja preporuka i mi nemamo dilemu šta je  naš sledeći najveći izazov.

 

Na šestom forumu učestvuje 30 inovativnih preduzetnika iz više od deset zemalja koji će predstaviti svoje ideje pred više od 50 investitora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Vedro

Trenutna temperatura 8°C

Vedro

Petak
Oblačno

Max: 10°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana