Brnabić, Džanelidze: Srbija i Gruzija prijateljske države Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 06. 03. 2018. 19:33:42

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je u današnjem razgovoru sa potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Gruzije Miheilom Džanelidzeom da su Srbija i Gruzija prijateljske države i da dva naroda imaju sličnu kulturu, tradiciju i istorijsko iskustvo, što je dobra polazna osnova za unapređenje sveukupnih odnosa.

vladasr72029092014.jpg

 

Brnabić je istakla da je važan momenat u bilateralnim odnosima i princip uzajamnog poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta dve države i zahvalila Gruziji na principijelnom stavu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Potpredsednik Vlade Gruzije ocenio je da su potencijali ekonomske saradnje Srbije i Gruzije nedovoljno neiskorišćeni, s obzirom da su dve države potpisale i Sporazum o ekonomsko-trgovinskoj saradnji.

Naglasio je da je održavanje Biznis foruma u Gruziji dobra prilika za međusobne kontakte srpskih i gruzijskih privrednika i planiranje budućih zajedničkih projekata, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Premijerka Brnabić istakla je da potpisivanje sporazuma u oblasti reforme javne uprave, koji se odnosi na poboljšanje usluga javne uprave i stvaranje efikasnije i transparentnije administracije, predstavlja značajan korak u unapređenju saradnje u ovoj oblasti.

Džanelidze je pozvao premijerku Brnabić da učestvuje na samitu „Open Government Partnership“, koji se održava u julu ove godine u Tbilisiju, a na kojem će učestvovati i premijer Gruzije Giorgij Kvirikašvili.

On je istakao da će na samitu učestvovati predstavnici iz više od 70 zemalja s ciljem da promovišu svoja postignuća i razgovaraju o izazovima u pridržavanju principa otvorene vlade.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 25°C

Vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 17°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana