Brnabić: 23 nacionalne manjine Srbiju čine bogatijom Studio B

PolitikaPolitika Pocetna 15. 04. 2019. 16:48:46

Srbiju čini bogatijom to što ima 23 nacionalne manjine.Stav koji je izneo lider Pokreta slobodnih gradjana Sergej Trifunović o toj nacionalnoj manjini nije zvanični stav Srbije, poručuje premijerka Ana Brnabić, povodom Trifunovićevog govora na protestu opozicije u subotu u kojem je optužio predsednika Vučića da želi da Srbiju naseli ljudima druge nacionalnosti, medju kojima je spomenuo i Madjare.

brnabic-tanjug

Premijerka Srbije Ana Brnabić je ponovila stav, koji je izrekao i predsednik Aleksandar Vučić, da to nije stav Srbije i, ne samo to, već da je to suprotno stavu ogromne većine građana naše zemlje.

Ona je podvukla da je Srbija zemlja u kojoj su 23 registrovane nacionalne manije, koje imaju svoje savete, zbog cega je Srbija bogatija zemlja.

Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine u Srbiji doprinosi jačini, kulturi, bogatstvu i raznolikosti Srbije – „sve suprotno od onoga što je taj opoziocioni lider govorio na mitingu u subotu“, istakla je Brnabić.

„Nažalost, postoje takvi ljudi u svim zemljama sveta, ali na sreću, ogromna vehcina građana Srbije ne deli to mišljenje i zbog toga je Srbija zemlja kakva jeste“, poručila je Brnabić.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 30°C

Delimično oblačno

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 30°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana