Brine „ludilo“ Prištine, koje niko ne obuzdava Studio B, Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 09. 12. 2018. 17:11:45

Priština sprema tri nove mere usmerene protiv Srbije i Srba na KIM, upozorio predsednik Vučić.

vucic-sns-tanj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je Priština spremna na nove mere usmerene protiv Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji, da su u pitanju tri nova poteza, koja bi mogla da preduzme, ali nije precizirao o kojim merama je reč.

Na pitanje novinara da li ima procene šta bi Priština mogla dalje, posle taksi, da preduzme protiv srpskog naroda, Vučić je rekao da su u pitanju tri stvari, koje bi mogli da pokušaju da urade i da se ne zna koja je gora za nas.

„Ali, ne mislim da je jedna od tih stvari dugoročno dobra za njega (Haradinaja), on je čovek koji kratkoročno posmatar stvari, kao i neki od naših političkih protivnika. Vrlo kratkoročno gledaju na stvari“, rekao je Vučić.

Predsednik dodaje da će država donositi odluke o novim merama albanske strane tek kada i ako budu preduzete.

„Mislim da je za nas važno da pokazujemo stabilno i snažno, a uvek mirno, odupiranje i suprostavljenje takvim merama, ali videćemo šta će da preduzimaju i u skladu sa tim donosićemo odluke“, doneo je Vučić.

Prema njegovim rečima, Kosovo i Metohija mu zadaje najviše brige, straha i zebnje, jer, kaže, vidi da je „ludilo“ Prištine postalo bezgranično, a da niko iz međunarodne zajednice to ludilo ne zaustavlja.

„Kriva je međunarodna zajednica koja nije sprečila takse od 10 odsto. Sada neko stiče populanost što je već stepen bezumnih mera i to koriste za unutrašnje potrebe. To me brine“, naglasio je on.

 

Gde je Haradinaj sinoć video tenkove?

Vučić se osvrnuo i na pisanje pojedinih prištinskih medija na albanskom koji su sinoć „videli“ na ulicama Beograda tenkove.

„Ne znam gde je Haradinaj video te tenkove sinoć. Majko rođena, šta su u stanju da izmisle…“, reagovao je Vučić.

Prištinska „Gazeta ekspres“ objavila je, naime, da se na ulicama Beograda navodno nalazi naoružana vojska i da su tenkovi u pripravnosti, zbog protesta opozicije.

„Možda je fatamorgana u pitanju, a možda su tenkove videli u zemljama koje su njihovi politički sponzori, kod kojih je, možda, bilo tih tenkova. Kod nas nije, a nema ni razbijenih glava, kod nas se slobodno protestuje“, naglasio je on.

kosovo-portal-greb

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 13°C

Delimično oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 13°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana