Briga o starijima je odraz zrelosti društva Tanjiug

BeogradBeograd Pocetna 28. 09. 2016. 14:15:33

Manifestacija „Pozorišni kolaž“ otvorena je danas u Beogradskom dramskom pozorištu povodom Međunarodnog dana starih koji se obeležava 1. oktobra.

klubstarije25032016.jpg

Obraćajući se nvoinarima prilikom otvaranja manifestacije, gradski menadžer Goran Vesić je rekao da Beograd ima 400.000 starijih sugrađana prema kojima grad ima posebnu obavezu. Grad Beograd ima, dodao je, 25 klubova za stara lica, u kojima oni mogu da se druže, edukuju i idu na zajedničke izlete. U protekloj godini, podsetio je, Grad je otvorio četiri takva kluba, i ta praksa će se, najavio je, nastaviti. Kako je istakao, u centralnim gradskim opštinama, među kojima je i Vračar, živi najveći broj starijih ljudi, te tamo, zaključio je Vesić, postoji posebna potreba za brigom o njima.

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković podsetio je da je novo gradsko rukovodstvo na opštini Vračar najpre obišlo jaslice i odeljenje gerijatrijskog centra, jer, kako kaže, o te dve populacije treba najviše brinuti. Opština Vračar, prema njegovim rečima, svakog drugog ponedeljka organizuje filmske projekcije za stare osobe, gde su im obezbeđeni hrana i piće.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević navela je da Grad Beograd sprovodi odgovornu socijalnu politiku kada je o starim Beograđanima reč, te da se to ne dešava samo na predstojeći Međunarodni dan starih, već cele godine. U tom smislu podsetila je da Grad kroz pomoć u kući i kroz dnevne centre i klubove, brine o oko 10.000 starih sugrađana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Sumaglica

Trenutna temperatura 0°C

Sumaglica

Četvrtak
Moguć sneg

Max: 0°C
Min: -3°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana