Branković: Maraton lepa priča otišla u kontra pravcu… Tanjug

Uncategorized 23. 04. 2018. 16:34:23

Direktor Atletskog saveza Srbije (ASS) Slobodan Branković potvrdio je da je Beogradski maraton „izbrisan“ iz kalendara Evropske atletske federacije zbog dugovanja prema učesnicima i konstatovao da je šteta što je jedna lepa priča otišla u kontra pravcu.

maraton-greb

 

„Prvo da kažem da ovde nema nikakvog preotimanja jer sam čuo i takve priče. Kao po običaju mora neko spolja da utiče, da bismo mi „mućnuli“ i rešili problem. Jedna lepa priča koja je trebalo da služi za promociju Beograda i Srbije otišla je kontra pravcu. To je sve dokumentovano, dopisi su stigli na adresu BGD maratona, kao i u ASS i Svetsku federaciju (IAAF). Mi kao federacija, možemo eventualno da posredujemo“, rekao je Branković Tanjugu.

Prema njegovim rečima, Evropska asocijacija je opet, na neki način, dala šansu organizatorima BGD maratona da se „izvuku“ iz neprijatne situacije time što je dala rok do kraja godine za isplatu dugovanja.

„Ne znam kolika su dugovanja, ali za sve ove godine dobijao sma razne dopise od menadžera, mejlove, mogu da kažem da ima i potraživanja iz nekog perioda iz 2003. godine, ali za mene je frapantno što ima i iz 2016. godine. Nastavlja se naka čudna praksa, a Grad sve vreme ulaže novac, do 2016. je i Ministarstvo omladine i sporta pomagalo. Ovde zaista imamo ozbiljnu problematiku“.

Branković je istakao da su iz privatne firme BGD maraton i ove godine organizovali trku, uprkos brisanju iz kalendara, a potom najavio „Serbia City maraton“ za novembar u organizaciji Atletskog saveza.

„Mi ćemo organizovati „Serbia City maraton“ i biće tradicionalno u prvoj nedelji novembra. Trčaće se na Novom Beogradu, staza je ravna, biće jedna od najbržih. Kalendar u Evropskoj asocijaciji se pravi u oktobru, do 1. septembra se šalju prijave takmičenja. MI smo dobili da u kalendar više ne stavljamo BGD maraton jer su oduzeti sertiffikati za bezbednost i kvalitet. Zato i nije bilo stranaca ove godine, ali opet, nije nemoguće da imamo dva maratona, ne bismo bili prvi takav grad. Uostalom, BGD maraton ni ove godine nije bio u kalendaru Evropske atletike, pa je održan“, konstatovao je Branković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Slaba kiša

Trenutna temperatura 6°C

Slaba kiša

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 12°C
Min: 6°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana