Bogdanu Mitroviću produžen pritvor na još dva meseca Tanjug

HronikaHronika Pocetna 29. 11. 2017. 22:57:37

Bogdanu Mitroviću iz Sopine kod Suve Reke odlukom Osnovnog suda u Prizrenu, a na predlog kosovskog specijalnog tužilaštva za ratne zločine, sudski pritvor je produžen na još dva meseca.

kosovo72013072014.jpg

 

Mitrović je uhapšen krajem avgusta kod Suve Reke, pod optužbom da je počinio ratne zločine.

Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije su ga izvukli iz autobusa u kojem je bila grupa od pedesetak raseljenih Srba, koji su obišli porušenu pravoslavnu crkvu u Mušutištu.

„U svom predlogu da se Bogdanu produži pritvor specijalni tužilac je naveo isključivo reči poverenika za povratak iz Suve Reke Đeljadina Sadikaja, grubo ignorišući ostala svedočenja koja ozbiljno dovode u pitanje osnovanost sumnji. On se tokom istrage ponašao krajnje inertno, obzirom da je u poslednjih dva meseca saslušao samo tri svedoka koje je predložila odbrana, čime se oglušio o obavezu hitnog postupanja“, izjavio je Mitrovićev advokat Dejan Vasić nakon odluke o produženju pritvora, prenosi RTS.

Vasić dodaje da sud u svojoj odluci nije cenio te okolnosti, a pritvor je produžen uz šturo i paušalno obrazloženje, očigledno ne ulazeći dublje u same spise predmeta, te uz ignorisanje blagovremeno upućenih odgovora.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Slaba kiša

Trenutna temperatura 7°C

Slaba kiša

Četvrtak
Kiša

Max: 6°C
Min: 0°C

Kiša

Vremenska prognoza za 5 dana