Bira se novo predsedništvo PSG Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 25. 11. 2017. 18:55:40

Vanredna skupština PSG održava se u trenutku nakon odlaska velikog broja osnivača i članova rukovodstva, kao i zaoštrenih odnosa lidera Pokreta sa drugim opozicionim strankama.

jankovic-sasa-tanj

Kako su novinarima rekli u PSG, pitanje poverenja postavio je sam Janković, ali će skupština izabrati novo predsedništvo.

Novinarima je rečeno da će se svi članovi predsedništva povući i ponovo će se birati novo predsedništvo, sa tim što se očekuje, kažu, da većina njih bude reizabrana.

„Dva člana predsedništva Pokreta slobodnih građana Aida Ćorović i Goran Marković podnela su ostvake na mesto člana predsedništva PSG-a iz ličnih razloga, ali ostaju u Pokretu, a novi članovi tog tela biće izabrani na narednoj skupštini“, rekao je pauzi skupštine predsednik PSG Saša Janković.

Janković je naveo da je ponudio ostavku na skupštini, kojoj je kaže prisustvovalo više od 98 odsto članova, ali da je taj predlog odbijen kao i to da se o tom predlogu uopšte raspravlja i vodi debata.

Janković je rekao da se „potkrala očigledno neka greška ili zabuna ili loša informacija“ i u medije je izašla informacija da su podnete ostavke svih u predsedništvu i naveo da predsedništvo PSG postoji i da će „naravno postojati“.

Objasnio je da su Ćorovićeva i Marković izrazili želju da na drugi način rade, te da će Marković biti član političkog saveta PSG-a, a Ćorovićeva će na drugi način pomagati pokretu „nadam se a to će ona sama da kaže“.

Precizirao je da su Janko Baljak i Nikola Đuričko danas bili odsutni sa sednice jer nisu bili u Beogradu, a član predsedništva je i Jene Magla.

Pokrenuli smo postupak danas izmena Statuta PSG i izbora novih članova predsedništva.

Janković je rekao da se Pokret zahvalio Srđanu Škoru koji je podneo ostavku.

Kako je rekao svaki član PSG-a moći će da se kandiduje za člana predsedništva, a u narednom periodu, sedam dana, prikupljaće se predlozi, a novi članovi tog stranačkog tela će biti izabrani na novoj skupštini.

„Više ne komentarišem nikoga iz opozicije“

Janković ni danas nije želeo da komentariše ostavku člana Predsedništva Srđana Škora i njegove optužbe.

Pokret je protekle nedelje napustio Škoro, uz optužbu da je PSG postao privatno preduzeće Slavice i Saše Jankovića u kojem se favorizuju poltroni. O nezadovoljstvu stanjem u PSG-u posvedočio je javno i akademik Dušan Teodorović.

Janković je nekoliko dana ćutao, a zatim je optužio vladajuću stranku za ono što njemu prebacuju njegovi doskorašnji partijski drugovi.

Proteklih meseci zaoštrio je sukob sa liderima opozicije, što je relativizovalo njegova nastojanja da on i PSG budu opozicioni stožer.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 5°C

Vedro

Subota
Mogući pljuskovi

Max: 10°C
Min: 2°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana