Bilingvalno odeljenje Farmaceutsko-fizioterapeutske škole na Zvezdari Studio B

BeogradBeograd Pocetna 19. 05. 2017. 13:11:49

Farmaceutsko-fizioterapeutska škola jedina je stručna škola u Srbiji koja će od septembra upisati jedno bilingvalno odeljenje. Prijavljivanje učenika proteklo je u najboljem redu, kažu u školi.

Trideset novih učenika farmaceutsko-fizioterapeutske škole na Zvezdari od septembra će sesti u školske klupe pošto je odobreno otvaranje novog bilingvalnog odeljenja u toj školi. Srednjoškolci će nastavu pohađati na engleskom i srpskom jeziku.

Učenici su veoma talentovani i sa velikih međunarodnih takmičenja uvek donose medalje. Neki od njih su oslobođeni polaganja prijemnog ispita zahvaljujući tim uspesima.

Biljana Vukosavljević, direktorka farmaceutsko-fizioterapeutske škole kaže da je kadar je spreman, da su dobili dozvolu od ministastva da otvore ovo odeljenje

„Deca su divna, upravo ste na časovima predmaturske pripreme, pripremamo se da maturiramo i položimo stručni deo mature. Imamo određeni broj preparata koji svakodnevno izrađujemo. Upravo sada smo izradili kapi sa efedrinom, počinjemo da radimo preparat sa sumporom“, kažeMaja Akerman, profesor farmaceutske tehnologije

Za upis na smer bilingvalnog odeljenja farmaceutski tehničar potrebno je minimum 14 bodova na testu iz engleskog jezika, uz poene iz srpskog i matematike. U školi se nadaju da će ovo odeljenje zaživeti i da će učenici biti zadovoljni uslovima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Sumaglica

Trenutna temperatura 17°C

Sumaglica

Četvrtak
Sunčano

Max: 29°C
Min: 14°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana