Biće još mesta u vrtićima Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 23. 06. 2018. 14:50:04

Na adrese 16 od ukupno 17 beogradskih predškolskih ustanova stiglo je 3.378 žalbi roditelja koji u prvom krugu nisu dobili mesto u vrtiću, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak. On je istakao da će se konačan broj žalbi znati nakon 27. juna kada istekne i žalbeni rok u predškolskoj ustanovi „11. april” na Novom Beogradu.

vrtic72012072014

 

Ipak, kako kaže, evidentno je da će broj žalbi ove godine biti manji budući da je prošle godine stiglo 5.363 prigovora roditelja.

– Od toga je u korist roditelja prošle godine rešeno skoro 2.000 žalbi. Ove godine očekujem oko 4.000 žalbi ukupno nakon čega će ih upisne komisije razmatrati i potom objaviti konačnu listu upisane dece – rekao je Gak.

On je poručio da će mesta u vrtićima biti još budući da će se odobaravati povećanje od 20 odsto kapaciteta tamo gde je moguće ali da će se i kroz započete projekte otvarati nova mesta. Gak je istakao da će u septembru mališane primiti i novi vrtić na Altini čija je izgradnja pri kraju ali da je u planu i adaptacija dela prostora u još šest škola, dela prostora Opštine Vračar, prostora u Surčinu i Sopotu, te tri poslovna prostora Ministarstva odbrane. Prošle godine su adaptacijom otvorena tri vrtića, u osnovnim školama „1.300 kaplara” na Zvezdari i „Vojvode Mišića” na Savskom vencu i dela biblioteke u Ovči.

– Nastavićemo dalje da se borimo sa pritiskom na predškolske ustanove koji je naglo porastao smanjenjem cene vrtića na 5.590 dinara. Sada imamo istorijski broj upisane dece u vrtićima ali otvaraćemo nova mesta dok god postoji dodatna potreba za njima – zaključio je Gak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 14°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 13°C
Min: 3°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana