BGD maraton postao deo “ World marathon Majors“ Serije Tanjug

SportSport Pocetna 24. 04. 2019. 15:34:42

Beogradski maraton i „Abbott World Marathon Majors“ potpisali su ugovor po kome je Beogradski maraton postao deo čuvene World Marathon Majors serije od 2020. godine – kao jedini takav događaj u širem regionu.

Radi se o novoustanovljenom sistemu rangiranja učesnika u kategorijama iznad 40 godina koji, u odnosu na svoje ostvarene rezultate na određenom broju izabranih maratona u svetu, stiču pravo da učestvuju na Masters Svetskom prvenstvu 2021. godine.

Ime maratona u okviru kojeg će biti održano Svetsko prvenstvo 2021. godine biće uskoro objavljeno.

„Činjenica da je Beogradski maraton postao deo World Maraton Majors serije je svakako znak visokog kvaliteta ovog događaja od značaja za grad Beograd, ali je to i naša zajednička obaveza da ovu manifestaciju iz godine u godinu dižemo na viši nivo, kako bi i dalje rasla i ostvarivala svoje potencijale“, izjavio je direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić.

Izvršni direktor „Abbot World Marathon Majors“ Tim Hadžima istakao je da su posle više od decenije ogromnog uspeha vrhunskih svetskih maratonaca i njihovih nastupa u okviru serije želeli da na veliku trkačku scenu postave obične učesnike maratona na kojima i počiva trkački pokret u svetu.

„Zato nas i raduje kako su mnogobrojni trkači širom sveta prihvatili mogućnost da postanu deo World Marathon Majors Serije, uzimajući u obzir činjenicu da je vrlo teško obezbediti učšće na nekom od World Marathon Majors maratona. Želeli smo da trkačima pomognemo da postanu deo svetske globalne maratonske scene. Ponosni smo da na tome radimo i sarađujemo sa našim partnerskim maratonima, a od sada je i Beogradski maraton jedan od njih“, poručio je Hadžima.

Naredni, 33. Beogradski maraton održaće se 26. aprila 2020. godine.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 32°C
Min: 21°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana