„Bezbednost na internetu – vodič za decu“ Studio B

KulturaKultura Pocetna 08. 09. 2017. 22:45:45

Nov priručnik u izdanju Kreativnog centra „Bezbednost na internetu – vodič za decu“ odličan je izvor informacija i za decu i za roditelje o tome kako koristiti internet na pametan i bezbedan način.

BEZBEDNOST-NA-INTERNETU

Internet je prepun neverovatnih mogućnosti. Međutim, baš kao i u stvarnom svetu, i tu postoji mnoštvo poteškoća i opasnosti zbog čega je bitno da roditelji budu u toku sa onlajn životima svoje dece.U vodiču autorki Lui Stovel, uz ilustracije Nensi Lešnikof  na jasan i detetu prilagođen način obrađene su razne teme o bezbednosti na internetu,uz odgovore na pitanja:šta je to internet i zbog čega može biti opasan;koja su osnovna pravila bezbednosti (kako smisliti jaku lozinku i izbeći viruse);kako se treba ponašati na društvenim mrežama;šta je to onlajn bonton;šta učiniti ako te neko maltretira;kako sprečiti nepotrebno trošenje novca na internetu;kako se zaštititi od nedobronamernih odraslih osoba koje dete na internetu može sresti.

10-saveta-za-bezbednost

Isprva, za najmladje mreža izgleda kao dopunski svet fenomenalne zabave,na kome mogu da pronadju trejlere svih filmova,razgovaraju sa osobama iz različitih krajeva sveta i gledaju mnoštvo klipova.Ipak, tokom surfovanja  mogu naići i na neprijatne osobe, kao i one koji su spremni da počine krivična dela i ostale korisnike oštete ili pretvore u žrtve.

Uz dobru radoznalosti i opreza, kao i različite stepene zaštite i za najmladje korisnike internet može biti neverovatno mesto za igru i komunikaciju, veruju autori ove knjige, koja na 144 strane u mekom povezu, obradjuje sve teme iz ove oblasti  za uzrast od 10 godina naviše.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno oblačno

Utorak
Moguća kiša

Max: 22°C
Min: 15°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana