Besplatna škola Argentinskog tanga za srednjoškolce Studio B

DruštvoDrustvo Pocetna 16. 02. 2019. 15:26:44

U okviru projekta ,,Započnimo upoznavanje zagrljajem’’, koji organizuje Institut ,,Tango natural Beograd’’, počeo je upis novih članova u besplatnu školu Argentinskog tanga za srednjoškolce.

ples-tango-greb

Plesnom edukacijom, raznovrsnim projektima i organizacijom velikih plesnih, kulturnih i rekreativnih događaja, ,,Tango Natural’’ promoviše i širi kulturu argentinskog tanga kao kulturu zdravog i kreativnog odnosa prema životu, a kroz ovu školu, prošlo je na stotine mladih ljudi.

Glavni cilj ovog projekta, kažu u Tango natural institutu, je da izmame zagrljaj kod srednjoškolaca umesto vršnjačkog nasilja, a umesto kritike mladih ljudi, da organizuju rad sa njima i usmeravanje na zdrave načine zabave.

 

Ovaj ples nastao je u Argentini u 19. veku, kada su četvrtinu stanovništva Buenos airesa činili stanovnici iz Afrike. Kao jedan od najsenzualnijih plesova koji se igra uz muziku punu strasti, tango se smatra prvim plesom u paru.

Besplatni časovi za srednjoškolce, koje organizuje institut Tango natural, su subotom od pola pet i nedeljom u tri sata.

Kao Argentinski ples, tango je definisan tek 1984. godine i u 20. veku on je doživeo svoj procvat. 2009. godine uvršten je na UNESCO-vu listu nematerijalnih kulturnih baština.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Oblačno

Trenutna temperatura 14°C

Oblačno

Subota
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana