Vesić: Beogradski džez festival zaradio 1,6 miliona dinara Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 03. 01. 2018. 10:01:37

Odbor Beogradskog džez festivala održao je sednicu kojom je predsedavao predsednik Goran Vesić. Na sednici je usvojen završni izveštaj 32. Beogradskog džez festivala. Predsednik Odbora Goran Vesić je konstatovao da je 32. Beogradski džez festival ponovo ostvario dobit od 1.610.248,51 dinara.

dzez-festival2017

Prema njegovim rečima prihodi festivala bili su 20.774.800 dinara, a rashodi 19.164.551 dinar. – Ovo je treća godina kako Beogradski džez festival ostvaruje dobit i svake godine mi tu zaradu ulažemo u razvoj i popularizaciju džeza – rekao je Vesić.
On dodao da se upravo u velikoj sali Doma omladine završava postavljanje novih stolica koje su kupljene od zarade koja je ostvarena na 31. Beogradskom džez festivalu kao i da je prošle godin kupljen saksofon džez sekciji Muzičke škole Stanković.

– Na prošlogodišnjem, 32.  Beogradskom džez festivalu, imali smo 26 učesnika od čega domaćih učesnika računajući i našu dijasporu sedam. Organizovali smo deset pratećih sadržaja i četiri radionice. Naš festival je pratilo 14 stranih novinara, a ukupno 17.800 posetilaca bilo je prisutno na našim koncertima i drugim programima – rekao je Goran Vesić.

On je istakao da je u glavnom programu bio 21 učesnik u okviru pet programskih večeri i deset programskih celina i da su se koncerti održavali u tri koncertna prostora. – Veoma smo zadovoljni kvalitetom programa koji nudi Beogradski džez festival. Kada sam pre četiri godine postao predsednik Odbora ovog festivala imali smo četiri puta manji budžet i finasijske probleme. Danas je Beogradski džez festival stabilna manifestacija i naš zadatak je da se u narednom periodu izborima za još bolje mesto među evropskim festivalima pošto smo već najbolji festival u regionu. Srećan sam zato što se džez ponovo vratio u Beograd na velika vrata što naš grad zaslužuje jer se džez dvadesetih godina prošlog veka svirao u Beogradu samo godinu dana pošto je počeo da se svira u Parizu. Zahvalan sam svima koji godinu dana rade kako bi Beogradski džez festival bio uspešan, a posebno Domu omladine Beograda. Za nas su danas počele pripreme za 33. Beogradski džez festival – poručio je Goran Vesić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Oblačno

Trenutna temperatura 2°C

Oblačno

Četvrtak
Moguć sneg

Max: 4°C
Min: 0°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana