„Beogradska zima” i „Božićno seoce” na ponos svih Beograđana Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 05. 01. 2018. 11:58:19

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović rekao da je organizacija proslave Nove godine, ali i čitava „Beogradska zima” na ponos svih Beograđana, čemu u prilog govori i ogromna posećenost svih programa i manifestacija. On je precizirao da je 2017. godina oborila rekorde po broju turista, a zbog tog pomaka Grad Beograd je veoma zadovoljan. 

seoce-hram-tanj

– Beograd je bezbedan grad u svim svojim delovima, što turisti naročito naglašavaju. S druge strane, grad je praznično obojen i ukrašen, uz velik broj sadržaja, što doprinosi dobrom raspoloženju i opštoj svečarskoj atmosferi – istakao je Mladenović, gostujući na TV Hepi.

Deo toga je i „Božićno seoce”, koje je sinoć na Svetosavskom platou svečano otvorio patrijarh srpski Irinej i koje će trajati do 28. januara.

– Imamo prednost i osobenost da naši praznici traju nešto duže, dakle tokom januara. Zato smo smatrali da je dobro da zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom napravimo događaj primeren i praznicima i mestu koje je sveto za nas. Naredne godine, kada se obeležava osam vekova od autokefalnosti naše crkve, očekuje nas i rekonstrukcija čitavog ovog platoa – najavio je Mladenović.

On je precizirao raznovrstan program „Božićnog seoceta”, sa dve bine na kojima nastupa velik broj poznatih umetnika, horova i glumaca, a 90 odsto programa namenjen je deci. Mladenović je pozvao Beograđane da posete ovaj prostor i da uživaju u brojnim koncertima i predstavama, vožnji fijakerom i proizvodima starih zanatlija, i najavio da će i tradicionalno lomljenje česnice ove godine biti ispred Hrama Svetog Save.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Sumaglica

Trenutna temperatura 1°C

Sumaglica

Utorak
Susnežica

Max: 1°C
Min: 0°C

Susnežica

Vremenska prognoza za 5 dana