Beograd put u četvrtom stepenu angažovanja Studio B

BeogradBeograd Pocetna 11. 01. 2019. 13:44:27

Sve ulice prvog prioriteta u glavnom gradu su čiste, a ekipe zimske službe Beograd puta nalaze se u četvrtom stepenu angažovanja. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da su gradske službe u toku noći uradile dobar posao i precizira da će do sutra popodne sve ulice drugog prioriteta biti očišćene.

Sneg koji je pao u toku večeri i noći i povećao već postojeći beli pokrivač predstavljao je novi test koji su radnici Beograd puta i ostalih komunalnih preduzeća uspešno položili. Posle čišćenja ulica prvog prioriteta kojima prolazi javni gradski prevoz, ekipe zimskih službi odmah prelaze na čišćenje saobraćajnica drugog prioriteta.

„Radimo, zaista, sve što možemo, ljudi moraju da razumeju da kada pada  sneg nije ga moguće očistiti u istom trenutku pošto mi čistimo 1767 km ulica prvog prioriteta i 491 km ulica drugog prioriteta. To je 2258 km ulica na teritoriji grada“, kaže  zamenik gradonačelnika koji je bio na terenu u toku noći, kako bi se uverio u stanje, ali i demantovao pojedine netačne informacije.

„Bio sam noćas na terenu pošto me je iznenadio tvit bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa koji je tvrdio kako su skraćene trolejbuske linije, a dok je on bio gradonačelnik nikada nisu skraćivane i zato sam otišao da obiđem. Prvo, lagao je da su skraćene brojne trolejbuske linije u Vojislava Ilića, koje su sasvim normalno radile. Sećam se kada je on bio gradonačelnik da nije bio u stanju da očisti grad nego je zvao građane da dođu da čiste“, rekao je Vesić za Studio B.

Temperatura koja je u toku noći daleko od nule zahtevala je poseban noćni režim rada radnika zimskih službi.

Od nedelje se očekuje postepeni porast temperature, što je ohrabrujuće za sve koji ulažu maksimalan napor da ulice u glavnom gradu budu prohodne i da građani ne osete u velikoj meri probleme u funkcionisanju saobraćaja u prestonici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Sreda
Sunčano

Max: 27°C
Min: 12°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana