Beograd među najpopularnijim destinacijama za Izraelce Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 12. 02. 2019. 18:13:57

Beograd je na sajmu IMTM 2019 u Tel Avivu proglašen za jednu od najpopularnijih destinacija za izraelske turiste, prema rang listi najznačajnijeg izraelskog portala za putovanja Lametayesls, koji je uvrstio Beograd uz Rim, Barselonu i Prag kao top destinaciju za turiste iz Izraela, saopšteno je iz Turstičke organizacije Beograda. 

skadarlija-jesen-restoran-turizam-vesna

Priznanje je uručeno prvog dana sajma zameniku direktora Turističke organizacije Beograda Slobodanu Unkoviću.

–Nagrada je rezultat rada svih institucija, relevantnih organizacija i pružalaca usluga u turizmu koji su prilagodili svoju ponudu za izraelske goste i učinili da Beograd postane nezaobilazna destinacija za Izraelce – rekao je Unković.

Po uručenju nagrade, na zajedničkom štandu Beograda i Srbije organizovan je koktel za predstavnike turističke privrede i medija iz Izraela, gde je prisustvovao i ambasador Republike Srbije u Izraelu Milutin Stanojević.

Na sajmu je predstavljena aktuelna turistička ponuda Beograda i Srbije, sa akcentom na jevrejsko nasleđe, turističke ture, poznate atrakcije u našem glavnom gradu, kulturu i gastronomiju. Tokom prvog dana sajma održan je veliki broj sastanaka sa izraelskim agencijama i turoperatorima, kao i novinarima zainteresovanim za promociju ponude Beograda u ovoj zemlji.

Turisti iz Izraela su u 2018. godini na sedmom mestu po broju ostvarenih noćenja u Beogradu i nalaze se i u prvih 15 gostiju po broju dolazaka u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 12°C

Vedro

Subota
Sunčano

Max: 21°C
Min: 8°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana