Beograd – grad bez barijera Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 04. 12. 2017. 08:33:52

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević obratio se zvanicama na centralnoj proslavi organizovanoj povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom Hendi centra „Koloseum” pod nazivom „Za život bez barijera”, koja je sinoć održana u „Sava centru”.

sava-centar-program-invaliditet-bi

foto Beoinfo

Kako je istakao Petronijević, Beograd je danas mnogo više „grad bez barijera” nego ranije.

– Sa osobama sa invaliditetom radimo zajedno i slušamo njihove predloge i potrebe. Beograd je danas „grad bez barijera”, ali posao još uvek nije završen. Nastavićemo da zajedno iznalazimo rešenja, ali isključivo u saradnji sa osobama sa invaliditetom i njihovim udruženjima jer oni najbolje znaju svoje probleme – rekao za Beoinfo Petronijević.

Član Gradskog veća se osvrnuo na protekle tri i po godine i podsetio da su mnoge osobe sa invaliditetom u međuvremenu zaposlene, te da su uklonjene i brojne fizičke prepreke koje su postojale u gradu. Sve to pokazuje da smo na dobrom putu, dodao je Petronijević, i obećao da će se komunikacija na svim nivoima nastaviti.

– Beograd će nastaviti da pravi što bolje uslove za osobe sa invaliditetom, kako za ispoljavanje njihovih talenata, tako i za život uopšte – istakao je Petronijević.

Predsednik Hendi centra „Koloseum” Darko Ivić istakao je da je manifestacija imala umetnički karakter, te da su mnoge osobe sa invaliditetom pokazale svoja umeća i talente.

Podršku osobama sa invaliditetom na ovoj manifestaciji, koja se održala petnaesti put, dale su brojne poznate ličnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 2°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Susnežica

Max: 5°C
Min: 2°C

Susnežica

Vremenska prognoza za 5 dana