Održana trka uz Beograđanku Studio B

BeogradBeograd Pocetna 15. 04. 2018. 12:20:07

Pre više od tri decenije, zahvaljujući Studiju B i doajenima ove medijske kuće i beogradskog novinarstva, Beograd je dobio trku uz stepenište, a tih godina na ovaj način trčalo se još samo u Njujorku, rekao je gradski menadžer Goran Vesić koji je ozvaničio početak 31. Trke uz stepenište „Palate Beograd”.

trka-beogradjanka-stbvesna

– Danas velik broj svetskih metropola u svojoj sportskoj ponudi ima i ovakvu trku, a činjenica da je Beograd bio drugi grad u svetu, govori o tome koliko je bio napredan i avangardan. Zato za naš grad ova trka mnogo znači i predstavlja lepu tradiciju, ali nas i podseća na to da želimo da Beograd i nadalje bude grad koji pokreće, prihvata svetske trendove i spreman je da ide u korak sa svetom. Cilj svega što radimo jeste da bude bolje ljudima koji žive u Beogradu – istakao je Vesić.

On je podsetio da se trči uz 550 stepenika, te da je rekord 2.20 minuta. Ove godine imamo pedeset takmičara, a osim vatrogasaca koji su ponos našeg grada, učestvuje i sedamdeset takmičara u četiri kategorije, precizirao je Vesić.

U svom 31. izdanju Trka uz Beograđanku okupila je atletičarke i atletičare naših klubova, rekreativce i vatrogasce. Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo omladine i sporta Srbije i Sekretarijat za sport i omladinu Beograda.vesic-vatrogasci-bi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Umerena kiša

Trenutna temperatura 1°C

Umerena kiša

Ponedeljak
Susnežica

Max: 3°C
Min: 1°C

Susnežica

Vremenska prognoza za 5 dana