Beograd domaćin Međunarodnih sportskih igara osoba sa invaliditetom Beoinfo

SportSport Pocetna 22. 09. 2018. 18:05:27

Naš grad je ovog vikenda domaćin Međunarodnih sportskih igara osoba sa invaliditetom, još jedne prestižne smotre međunarodnog ugleda pod nazivom „Beograd open 2018”.

invalidi04102015.jpg

–    Reč je o manifestaciji koja postaje tradicionalna, sa ciljem da promoviše i afirmiše uslove i mogućnosti koje glavni grad Srbije pruža u naporima za poboljšanje uslova života i rada ove populacije i unapređivanje njihovog položaja u društvu. Ova manifestacija održava se petu godinu zaredom i okupiće više od 700 učesnika, mladih pre svega, oba pola i svih vidova invaliditeta, iz svih delova Srbije ali i iz oko 20 drugih država, sa prostora nekadašnje Jugoslavije i okruženja, Evropskog ali i drugih kontinenata – izjavio je član Gradskog veća Fadilj Eminović.

U periodu od 21. do 23. septembra na terenima  sportskih borilišta takmičenja će se odvijati u 12 disciplina, paraolimpijskih pre svega, ali i onih koji taj epitet tek stiču, kako u ekipnoj (košarka u kolicima, sedeća odbojka, golbal…) tako i pojedinačnoj konkurenciji (stoni tenis, atletika, plivanje…) gde su za najuspešnije predviđeni pehari i medalje, a svi učesnici dobiće lepe uspomene u znak boravka u Beogradu.

–    Pokretač i organizator manifestacije „Beograd open” je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograd, a njeno održavanje omogućeno je razumevanjem i podrškom Grada Beograda, kao što dragocenu pomoć pružaju i drugi partneri i to: organizacije i institucije i pojedinci iz Beograda ali i cele Srbije što sve čini da slika o našem gradu i odnosima koje razvijamo bude lepša i potpunija – rekao je Eminović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 19°C

Vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 31°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana