Beograd domaćin „Innovation Attitude” konferencije Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 21. 04. 2017. 12:10:59

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević obratio se danas u Pozorištu na Terazijama učesnicima Prve međunarodne konferencije pod nazivom „Innovation Attitude Summit” (INAT Summit) na kojoj učestvuje tridesetak eminentnih predavača iz deset zemalja.

pozoriste-na-terazijama-greb

Samit se održava od 20. do 23. aprila.

Petronijević je učesnike pozdravio u ime Grada Beograda, koji je i pokrovitelj ovog samita.

– Beograd je grad kreativnih ljudi, a grad podržava njihove ideje i smatra ih izuzetno važnima. Nadam se da ćete naći načina da prenesete znanje i izgradite nova prijateljstva koja će vam pomoći u budućim zanimanjima – istakao je Petronijević.

On je mladima poželeo da uživaju u čarima Beograda, koji „živi 24 sata dnevno”.

– Preuzmite inicijative i prihvatite mogućnost da napredujete, a nama će biti čast da vam budemo partneri – poručio je Petronijević.

Cilj ove konferencije je da se okupe IT preduzetnici, stručnjaci, menadžeri i studentati radi osnaživanja domaćeg talenta i obogaćivanja domaćeg IT ekosistema putem upoznavanja sa primenom inovacija u razvoju biznisa. Biće obrađene mnoge teme, među kojima su i  upravljanje IT projektom, design thinking, pametni gradovi, veštačka inteligencija, big data, Internet of Things, psihologija uspeha i IT inovacije u brendovima za mlade, zdravstvu, turizmu i prenosivim uređajima. Okupljanje su podržale ambasade Kanade i Izraela, Grad Beograd, Privredna komora Srbije i drugi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 22°C

Slaba kiša

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 27°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana