Beograd dobio svoj Fenomen Tanjug

KulturaKultura Pocetna 17. 08. 2017. 15:13:58

Fenomen, centar za naučne interaktivne radionice otvoren je danas u Beogradu.Cilj Fenomena je da kod dece uzrasta od 7 do 15 godina razvije prirodnu radoznalost, kreativnost, samostalno i kritičko mišljenje kao i pozitivan odnos prema učenju, nauci i svetu koji nas okružuje.

nauka-festival-fotoeventim

Osnivači dve najmasovnije kulturne i naučno-popularne manifestacije, Festival nauke i Noć muzeja, pokrenuli su jedinstveni i nesvakidašnji kutak za radoznale.

„Želimo mladima da omogućimo učešće u radionicama sa praktičnim zadacima i eksperimentima, kako bi kroz stručno mentorstvo razvili svoje talente, veštine i logičko razmišljanje. Decu motivišemo da koriste svoje kapacitete, da otkrivaju, rešavaju probleme i da slobodno razmišljaju, sa namerom da kod njih probudimo i razvijemo ljubav, samopouzdanje i pozitivan stav prema učenju“, rekla je jedna od osnivača Fenomena, Ana Petrović.

Fenomenalni prostor čine: naučna laboratorija namenjena svim polaznicima, amfiteatar opremljen za uzbudljiva multimedijalna predavanja i deo namenjen interaktivnim naučnim radionicama.

„Sve aktivnosti su prilagođene uzrastu polaznika. Zato i imamo grupe oformljene na osnovu uzrasta, koje su veoma male, do 15 polaznika. Time obezbeđujemo dovoljno vremena i prostora za svakog našeg polaznika i možemo da radimo kvalitetno sa njima“ , rekla je dr Aleksandra Patenković sa Instituta za biološka istraživanja.

U stilu Festivala nauke, Fenomen organizuje i gostovanja posebnih predavača koji uz malo eksplozije, dima, živih insekata, munja i varnica razotkrivaju sve ono što nauku čini interesantnom, a svet koji nas okružuje neverovatno razigranim.

Program je osmišljen tako da prati školsku godinu a prirodni fenomeni su obrađeni iz ugla različitih naučnih oblasti.

Svaki mesec je posvećen jednom prirodnom fenomenu, pa je tako septembar mesec energije, oktobar je mesec vode, novembar mesec elektriciteta.

Upis novih članova je u toku, a sve informacije mogu se pronaći na sajtu centra Fenomen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 14°C

Vedro

Utorak
Malo i umereno oblačno

Max: 23°C
Min: 12°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana