Bastać ponovo blokirao radove na Trgu republike, Vesić: Odgovorni biće sankcionisani Studio B

PolitikaPolitika Pocetna 24. 04. 2019. 09:01:01

Skandal u centru grada. Predsednik GO Stari grad Marko Bastać, sa grupom istomišljenika, ponovo blokirao radove na Trgu republike. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio da će Skupština grada u narednih mesec dana preduzeti niz mera kako bi bilo zaustavljeno nezakonito delovanje i odgovorni bili sankcionisani, u skladu sa zakonom.

 

Građani burno reagovali tražeći prekid blokade.

 

Vesić je, povodom najavljene nove blokade radova na Trgu republike, istakao da će to, nažalost, platiti svi građani Beograda.

„Trg republike neće biti završen 1. septembra, jer je ovo treća blokada u poslednjih nekoliko dana. Građani Beograda treba da pitaju Marka Bastaća, kao i njegove nalogodavce Boška Obradovića i Dragana Đilasa, zašto trg nije pušten u saobraćaj kako je planirano“, rekao je Vesić za Pink tv.

On je ukazao da austrijska kompanija „Štrabag“, koja radi na rekonstrukciji Trga republike, svaki put kada se zaustave radovi fakturiše gradu naknadu štete.

„Do sada je taj iznos dostigao oko dva miliona dinara“, istakao je Vesić.

On je rekao da Bastać dovodi sa sobom na Trg huligane, koje, kaže, plaća iz opštinskog budžeta.

„Do jučerašnjeg dana opština Stari grad je iz budžeta za ovu godinu potrošila 127,5 miliona dinara, od čega je 54,7 miliona otišlo na račune sumnjivih nevladinih organizacija, među kojima su najzastupljenije firme „Rispekt legal“ i „Kodeks trejd“. Te dve firme su i prošle godine od opštine Stari grad dobile 55 miliona dinara, skoro jedanaest odsto budžeta, i preko njih se plaćaju huligani koji uništavaju Beograd“, tvrdi Vesić.

Pored toga, kaže zamenik gradonačelnika, huligani se plaćaju i tako što opština Stari grad ne izdaje rešenja za bašte, pa nijedan ugostitelj na teritoriji ove opštine nema legalno baštu, te ih „reketiraju“ kako im se ne bi slala komunalna inspekcija.

„Dok Marko Bastać kao predsednik opštine sa svojim huliganima uništava Beograd, Stari grad je jedina opština u Srbiji koja nije ušla u vladin program elektronskog izdavanja dokumenata“, rekao je Vesić i objasnio da to znači da svi građani Srbije u svojoj opštini mogu jednim „klikom“ da dobiju željena dokumenta osim građana Starog grada, koji i dalje te poslove završavaju čekajući na šalterima.

Vesić tvrdi da to što Bastać radi nema nikakve veze ni sa politikom, niti sa poslom koji treba da obavlja kao predsednik jedne opštine, u skladu sa zakonom.

 

Glavni urbanista Marko Stojčić za Studio B kaže da je takvo ponašanje nedopustivo. Nezakonito ulaženje i blokada svakako će produžiti rokove koje smo, našim aktivnostima, kaže Stojčić, uspeli da skratimo  na 1. septembar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti