Bandićeva ekskluziva: Drugi svetski rat je završen Tanjug

RegionRegion Pocetna 08. 08. 2016. 12:26:57

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na bombastično sazvanoj vanrednoj konferenciji za novinare saopštio da je Drugi svetski rat završen, te da se on i njegova koalicija zalažu za zajedništvo.

On je pozvao građane da prošire tu vest i da se u skladu s tim nastave da ponašaju.

Hrvatski mediji su obraćanje Bandića najavili kao vanrednu konferenciju za novinare na kojoj je trebalo da objavi  „ekskluzivnu vest od velike važnosti za RH“.

Umesto bitne informacije, Bandić je objavio da je Drugi svetski rat zvanično završen.

On je odbio da odgovara na pitanja novinara, rekavši da se radi o istorijskom danu, najvažnijem danu, o proglasu.

„Poštujte instituciju budućeg premijera i zagrebačkog gradonačelnika. Imate tu u prostoriji sokiće, krekere i proglase“, rekao je Bandić.

„Ovo radimo zbog onih koji nas pokušavaju zatucati. Danas ću pročitati proglas. Ovim obaveštamo sve Hrvate. Drugi svetski rat je završen. Iako se čini da za objavom te očite istine nema potrebe, hrvatska stvarnost nas demanuje iz dana u dan. Pozivamo sve da odmah tako i počnu da se ponašaju. Pozivamo sve da među sobom, jedni drugima, proširimo tu radosnu vest – Drugi svetski rat je završio, i napokon krenimo naprijed, a ne nazad“, poručio je Bandić.

Napomenuo je da je o ovome razmišljao poslednja tri meseca da li da napravimo ili ne, i na kraju odlučio, nakon savetovanja s ljudima kojima verujem, da to učini.

Dodao je da je Drugi svetski rat bio antifašistički, bez koje Hrvatske ne bi bilo, pa ni Domovinskog rata. Sve to je završeno, rekao je Bandić i dodao:

„Moja koalicija zagovara zajedništvo. Tuđman u ratu, Bandić u miru. Ja zagovaram zajedništvo. Jedini to mogu napraviti u Hrvatskoj. Svojim radom, svojom odlučnošću“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 29°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 21°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana