Bajatović:Srbijagas uzima kredit za nabavku gasa Tanjug

EkonomijaEkonomija Pocetna 17. 08. 2018. 22:26:34

Direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović potvrdio je danas u izjavi za „Blic“ da Srbijagas uzima kredit za nabavku gasa i da je raspisan tender za kredit od 30 miliona evra, ali i ocenio da kompanija još nije toliko finansijski jaka da bez pozajmica obezbeđuje potrebne količine energenata.

gasovod72009082014.jpg

 

Kredit uzimamo za punjenje Banatskog Dvora, a gas koji kupimo realizovaćemo u toku grejne sezone i istovremeno ćemo vraćati kredit, kazao je Bajatović.

„Iako nikome ne dugujemo ništa, pa ni za gas, i imamo dobre poslovne rezultate, još uvek nemamo tekuću likvidnost na nivou da bez pozajmice napunimo podzemno skladište gasa Banatskog Dvora – kaže Bajatović.

U javnoj nabavci koju je direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović raspisao pre desetak dana, navodi se da je kredit potreban da bi kompanija obezbedila tekuću likvidnost. Pravi razlog za zaduživanje u vreme kada se nabavljaju energenti jeste obezbeđivanje novca za kupovinu gasa i punjenje rezervoara u Banatskom Dvoru za predstojeću zimsku sezonu, piše Blic.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Susnežica

Trenutna temperatura 1°C

Susnežica

Ponedeljak
Susnežica

Max: 3°C
Min: 0°C

Susnežica

Vremenska prognoza za 5 dana