Antidot: Patrik Ho jedan od glavnih Jeremićevih finansijera Studio B

PolitikaPolitika Pocetna 27. 05. 2018. 11:25:49

Glavni i odgovorni urednik Antidota Marko Matić ističe da je Patrik Ho, koji je pored Šeika Tidijana Gadia, uhapšen u korupcionaškom skandalu od tri miliona dolara zbog optužbi za podmićivanje nekoliko predsednika afričkih zemalja, jedan od glavnih Jeremićevih finansijera i da je prebacio 4,3 miliona evra Jeremićevoj organizaciji i njegovoj privatnoj firmi. Vest o hapšenju ne iznenađuje političkog analitičara Dragomira Anđelkovića.

marko-matic-antidot-printscreen

 

Komentarišući hapšenje bliskih saradnika Vuka Jeremića, bivšeg ministra unutrašnjih poslova Hongkonga Patrika Hoa i bivšeg ministra spoljnih poslova Senegala Šeik Tidijana Gadijoa u Americi zbog korupcionaškog skandala od tri miliona evra, urednik Antidota Marko Matić ističe da je Ho na račun Jeremićeve organizacije i privatne firme uplatio više od četiri miliona evra.

Ovaj slučaj hapšenja ukazuje na to da je u pitanju visoka međunarodna korupcija, kaže Matić.

Vest o hapšenju Jeremićevih saradnika ne iznenađuje političkog analitičara Dragomira Anđelkovića.

Patrik Ho je više puta dolazio u Beograd kao specijalni gost Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuka Jeremića, a redovno je pisao i za časopis Horajzons koji izdaje ta organizacija, dok je Tidijan Gadijoa u savetodavnom odboru ove organizacije pa je nesporno da se radi o Jeremićevim najbližim saradnicima kaže urednik Antidota i dodaje da to nije sve.

Matić kaže da ova afera mora dobiti pravosudni epilog i zaključuje da će istraga o međunarodnoj korupciji sigurno pre ili kasnije obuhvatiti i Jeremića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 29°C

Pretežno vedro

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 31°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana