Antidot: List “Danas” cenzurisao veći deo odgovora Antidot

PolitikaPolitika Pocetna 06. 09. 2018. 16:27:48

Direktno kršeći članove 83 i 97 Zakona o javnom informisanju i medijima, ali i u suprotnosti sa svim profesionalnim i etičkim kodeksima, uredništvo lista “Danas” cenzurisalo je veći deo odgovora koji je urednik Medijske mreže Zapadnog Balkana Antidot uputio tom listu, saopštila je ta medijska mreža.

Reagujući na neistinite i maliciozne tvrdnje koje je o Antidotu iznela novinarka Jasmina Lukač u autorskoj kolumni u “Danasu” 4. septembra, glavni i odgovorni urednik Antidota Marko Matić uputio je sutradan pisani odgovor koji je, nakon cenzorske obrade i drastičnog skraćivanja, uz skaradno objašnjenje za ovaj neprofesionalni čin objavljen u “Danasu” 6. septembra. Upravo zbog toga dostavili smo javnosti na uvid one delove odgovora koje je urednik “Danasa”, nekadašnji kolumnista “Kurira” Dragoljub Petrović, pokušao da sakrije od javnosti, navode u Antidotu.

Ovim cenzorskim postupkom Dragoljub Petrović je pokušao da sakrije da smo, dokazujući nelogičnosti u tekstu Jasmine Lukač, samo podsetili da je to novinarka koja se nalazi u bliskim odnosima sa tajkunima koji su opljačkali Srbiju, navode u Antidotu. Pri tome, nismo, a mogli smo, da napišemo i o neprofesionalnim tekstovima koje je Lukačeva u listu “Danas” pisala protiv Zorana Đinđića ili, pak, kako je u nastavcima iznosila teze odbrane Radomira Markovića, afirmišući njegovu odbranu u postupku za ubistvo Slavka Ćuruvije, dodaje se u saopštenju  medijske mreže Antidot.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 17°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana