Anđelković: Saša Janković istrošena politička figura Studio B

PolitikaPolitika Pocetna 20. 03. 2018. 19:19:23

Izjavama da će zabraniti SNS, a da će Aleksandar Vučić doživeti sudbinu bivšeg rumunskog predsednika Nikolaja Čaušeskua, Saša Janković stvara lošu atmosferu u društvu i priziva građanski rat, kaže za Studio B politički analitičar Dragomir Anđelković. Živimo u demokratskom društvu i stanjinističke metode su nedopustive, jer su štetne, čak i kada ne mogu da se ostvare, pošto od Srbije teraju turiste i strane investitore, zaključuje Anđelković. 

andjelkovic-greb-stb

I posle beogradskih izbora, na kojima je ubedljivo poražena lista Dragana Đilasa koju je podržao Saša Janković, bivši zaštitnik građana nastavlja sa izjavama koje nisu u skladu ni sa njegovim obrazovanjem pravnika, a još manje sa demokratijom. Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da svako ima pravo da kritikuje političke neistomišljenike ali da niko nema prava da preti političkim progonima i zabranom rada političkim partijama.

Zabrana rada političkim partijama put je u totalitarno društvo, opominje Anđelković i kaže da mu deluje kao da on Janković želi da uspostavi sistem u kojem bi njegova stranka bila centar političkog spektra, a sve ostale koje se ne slažu sa tim bile bi izbrisane iz registra stranaka. Anđelković se osvrnuo i na izjave Jankovića da će doći trenutak kada neće moći da zaštiti Aleksandra Vučića od sudbine Nikolaja Čaušeskua.

Saša Janković nije neko ko bi mogao da izazove probleme u Srbiji, jer je suviše slaba i istrošena politička figura, smatra Anđelković.  Stoga niko ne treba da se poigrava teškim rečima i zapaljivim izjavama, jer kada se jednom pokrene lavina nasilja nikada se ne zna gde će se, kada i kako završiti, zaključuje Anđelković.

2 Responses to “Anđelković: Saša Janković istrošena politička figura”

  1. Баба Калина kaže:

    На стотине има таквих истрошених политичких фигурица које и даље „једу ‘леба без мотике“ , па – ником ништа или скоро ником ништа. Кад би било истине у томе да свако живи од резултата свога рада, и за породиље, и за пензионере и за стипендије би било макар мало више новца.

  2. ostoja kaže:

    I Vi ste istroseni politicki analiticar. Sasa Jankovic je minorna politicka licnost, nema ni odbornike ni narodne poslanike, i njegova izjava ima istu tezinu kao kada biste pitali bilo kog gradjanina Srbije…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 24°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana