Američkoj delegaciji predstavljen projekat „Beograd na vodi” Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 16. 10. 2017. 14:52:52

U zgradi Geozavoda predstavljen je projekat „Beograd na vodi” privredno-političkoj delegaciji američke savezne države Merilend.

beogradnavodi.jpg-ameri

foto Beoinfo

Projekat američkoj delegaciji, na čelu sa državnim sekretarom Merilenda Džononom Vobensmitom i njegovim zamenikom Luisom Borundom, koji se nalaze u zvaničnoj poseti Srbiji,  predstavili su predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević, glavni gradski urbanista Milutin Folić i ministar životne sredine Goran Trivan.

– Merilend je jedna od najrazvijenijih država u SAD, koja istovremeno obraća veliku pažnju na zaštitu životne sredine. Ovo je bila i prilika da podsetimo da Srbija ima potrebu da investira oko 15 milijardi evra u zaštitu životne sredine, u preradu otpadnih voda, komunalnog otpada, medijaciju zemljišta i drugo. Članovi delegacije su veoma zainteresovani za investiranje i zato ćemo nastaviti razgovore i nastojati da naše pregovore dovedemo na praktičan teren. Ekologija nije pitanje politike, već našeg boljeg življenja i predstavlja oblast bez hipoteka, jer imamo i dobru volju i stručnjake. Nedostaje nam deo tehnologije i novac za investiranje i zato nam je potrebna pomoć država koje mogu da investiraju, među kojima je i savezna država Merilend – kazao je  Trivan.

Državni sekretar Merilenda Džon Vobensmit istakao je zadovoljstvo posetom i naglasio da članovi delegacije žele da se detaljnije upoznaju sa situacijom i mogućnostima da se pomogne Srbiji.

– Znamo da želite da Srbiju učinite što lepšim mestom za život, to i mi želimo za Merilend. Suočavamo se u nekim situacijama sa sličnim problemima i želimo da razmenimo iskustva kako bismo u budućnosti bili što uspešniji u onome što želimo da učinimo za svoje države – kazao je Vobensmit.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Oblačno

Trenutna temperatura 11°C

Oblačno

Utorak
Oblačno

Max: 16°C
Min: 8°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana